AKP'li eski bakan yeni parti için kolları sıvadı! Abdullah Gül’den tam destek

AKP'li eski bakan yeni parti için kolları sıvadı! Abdullah Gül’den tam destek

İktidara yönelik eleştirileri ile dikkat çeken Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yeni parti için kolları sıvadığı kulisi, Ankara’yı hareketlendirdi.

AKP'li eski bakan yeni parti için kolları sıvadı

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın konuğu olan Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP’ye karşı dikkat çeken eleştirilerde bulunmuş, “Bana göre şu an devlet çalışmaz hale geldi. Bu Türk Tipi Başkanlık Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize göre değil. Bu kadar imam hatip okulu gerekli değil. Militan yargılarımızı oluşturduk. Bu korkunç. Türkiye bundan dolayı düzelmiyor " ifadeleri gündem olmuştu.

Hüseyin Çelik'in açıklamalarına yanıtlar peş peşe geldi

Gerçek Gündem’den Ünsal Ergel’in haberine göre, Hüseyin Çelik arkadaşlarıyla merkez sağda bir parti kurmak için harekete geçti.

İddiaya göre, Çelik’in AKP ruhunu yakalamayı amaçlayarak başladığı çalışmalara eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de de destek veriyor. Ergel, Çelik’in geçmişte AKP kuruluşunda görev almış kilit isimler ile de görüşmeye başladığını ifade etti.

Yeni partinin çizgisinin milliyetçi, muhafazakâr, demokrat ve özgürlükçü olacağı ifade edilirken, Abdullah Gül’e yakın isimler, Çelik ile temasın parti kurmak yönünde olmadığını belirtti.

Abdullah Gül'den Erdoğan'a 'geçmiş olsun' telefonu | Rudaw.net

ABDULLAH GÜL 3 PARTİYİ BİRLEŞTİRECEK İDDİASI

Daha öncede Abdullah Gül’ün DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ni birleştirerek başına geçeceği iddia edilmişti.

TV100 yazarı Barış Yarkadaş, bu kulisi “Gül ve çevresi Erdoğan sonrası için pozisyon alıyor. Gül’ün de yeni parti ve siyasete sıcak baktığı ifade ediliyor” sözleriyle duyurmuştu.

İlgili Haberler