AKP'nin masasındaki iki asgari ücret formülü sızdı! Asgari ücrette zam ne kadar olacak

AKP'nin masasındaki iki asgari ücret formülü sızdı! Asgari ücrette zam ne kadar olacak

Yeni yıl yaklaştıkça asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılacak zamlar konusunda kulislerde rakamlar da konuşulmaya başladı. Türkiye gazetesi, AKP'de asgari ücret artışı için konuşulan iki oranı yazdı. Gazeteye göre, emekli aylıklarına zam ise yüzde 20'de kalabilir.

AKP'nin masasındaki iki asgari ücret formülü sızdı

İktidara yakın Türkiye gazetesinin aktardığına göre, AKP yönetimindeki hâkim görüş asgari ücretin yüzde 28-30 civarında artırılması. Yüzde 28-30’luk bir artış durumunda yeni asgari ücret 22 bin lira civarına yükselecek.

Ekonomi yönetimi, asgari ücretin 2025 yılında beklenen enflasyon oranı olan yüzde 25 civarında artırılması gerektiği görüşünde. Eğer yüzde 25 artarsa asgari ücret 21 bin 250 liraya yükselecek.

İş dünyasındaki ağırlıklı görüş de asgari ücretin 22-23 bin lira düzeyine çıkarılması yönünde.

EMEKLİ AYLIKLARINDA BEKLENTİ YÜZDE 20

Kulis haberde, bir kısmı asgari ücretin de altında kalan emekli maaşlarına öngörülen zam hakkında da şu bilgilere yer verildi:

"Emekli aylıkları ile ilgili olarak ise AK Parti’deki genel görüş, son altı aylık enflasyon oranındaki artış dışında bir artışın öngörülmediği yönünde. 12 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının da yine son altı aylık artışa tabi tutulacağı ifade ediliyor."