'Cumhurbaşkanı artık konuşmalı'! Çağrı Bahçeli ile kaldı! DEM'den Erdoğan'a

'Cumhurbaşkanı artık konuşmalı'! Çağrı Bahçeli ile kaldı! DEM'den Erdoğan'a

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP lideri Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı ve devam eden tartışmalar için "Bu süreç olacak mı olmayacak mı? Cumhurbaşkanı da artık konuşmalı" dedi.

'Cumhurbaşkanı artık konuşmalı'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) TMOOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılan 4. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı.

Bakırhan burada yaptığı konuşmada, son dönemde yeniden başlayan "çözüm süreci" tartışmaları ve beraberinde yaşanan gelişmelere değinirken "Geçen gün sayın Öcalan ile milletvekilimiz Ömer Öcalan bir görüşme gerçekleştirdiler. Sayın Öcalan, hukuki ve siyasi zemin oluşursa Kürt meselesinin diyalogla demokratik bir yolla çözülmesi için her türlü rolü üstleneceğini belirtmişti.

Biz de buradan iktidara bu tartışmaları yapan ama ne yapacakları belli olmayan, ne dedikleri belli olmayan sadece söz kuran pratikte herhangi bir gelişmeye sebebiyet vermeyen bu anlayışa diyoruz ki bu meselenin en önemli çözüm ayaklarından birisi, başmüzakerecisi Sayın Öcalan'dır. Açın İmralı kapılarını sayın Öcalan'ın düşünceleri, fikirleri halklarla Türkiye emekçileriyle kendi partisiyle buluşsun.

'DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Madem çözümden bahsediyorsunuz, çözüm sürecinin de henüz ortada olmadığını belirterek, buyurun açın, Sayın Öcalan çözüm konusunda hukuki ve siyasi zemin oluşturursanız biz de büyük bir rol oynayacağını yüzyıldır pranga olarak Türkiye halklarının ayağına vurulan bu sorunun demokratik yollarla çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

'CUMHURBAŞKANI KONUŞMALI'

Kongre sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakırhan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili sessizliğinin devam etmesine ilişkin ne düşündüğüyle ilgili soru üzerine "Bence bu tartışmalar artık bir yere evrilmeli. Bu süreç olacak mı olmayacak mı? Türkiye'deki insanlar da merak ediyor. Cumhurbaşkanı da artık konuşmalı" ifadelerini kullandı.

ÇAĞRI BAHÇELİ'YLE KALDI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Kazan kentinde düzenlenen 16. BRICS Zirvesi'nin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Ancak uçaktaki gazeteciler, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son grup toplantısında 'Öcalan' çıkışıyla ilgili Erdoğan’a soru sormamıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı da o günden sonra katıldığı hiçbir programda Bahçeli'nin çıkışıyla ilgili konuşmadı.