Ambulansın önünü kesmişlerdi! Tutuklanan magandaların ifadesi ortaya çıktı

Ambulansın önünü kesmişlerdi! Tutuklanan magandaların ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Kadıköy'de hasta taşıyan ambulansın önünü keserek hasta olup olmadığını kontrol eden iki kişi yakalandı. Şahıslardan birinin savunması ortaya çıktı.

Kadıköy'de bir ambulansın önünü motosikletle kesen iki kişi, tutuklandı. Şahıslardan biri olan M.T.'nin savunması da ortaya çıktı.

10 Haziran Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında Bostancı yan yolda meydana gelen olayda, bir belediyeye ait hasta nakil ambulansının önü, motosikletli iki kişi tarafından kesildi.

18867522-728xauto.webp

Siren çalarak hastaneye hasta yetiştirmeye çalışan ambulans şoförü ile tartışmaya başlayan şahıslar, "Bu ambulansta hasta olduğuna inanmıyoruz" diyerek içerideki hastayı görmek istediler. Ambulans şoförü, çaresiz kalarak aracın yan kapısını açtı ve hastayı gösterdi. Şüpheliler, hastayı gördükten sonra olay yerinden ayrıldı.

0oo.jpg

İki motosikletlinin kask takmaması dikkat çekti. O anlar, ambulans şoförü tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Şüpheliler, olayın ardından ambulansın devam etmesine izin verdi ve ambulans hastayı hastaneye ulaştırdı.

640xauto-001.webp

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede, hasta taşıyan bu ambulansın önüne geçen şahısların E.B. ve M.T. olduğu tespit edilerek yakalanmıştır. Trafikte geçiş üstünlüğü olan, can taşıyan ve zamanla yarışan ambulansları engellemeye çalışanları yakalayıp adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-06-12-121521-lxkn.webp

ŞAHISLARIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Mahkemede savunma yapan M.T., ambulans şoförünün siren çalıp diğer araçları solladığını belirterek, "Arkamızdan önümüze doğru geçerken şerit değiştirdi. Kendimi kurtarmak için bariyere yaklaştım. Motor hakimiyetimi kaybettim, sonra toparladım. Yanından geçerken 'Belki hastan yoktur. Trafiği birbirine kattın, bizi neredeyse öldürüyordun' dedim.

“BENİ DURDURAN KENDİSİDİR”

'Gel bak içeride hasta var mı' diye birden çok kez söylendi. Beni durduran kendisidir. Kapıyı açtılar ve bize hastayı gösterdiler. Arkasında hasta nakil aracı yazıyordu, belediye ambulansıymış. Aracın önünü kesmedim. Olaydan dolayı pişmanım" dedi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.T., mahkemece "kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" suçundan tutuklandı. Diğer şüpheli E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler