Esrarengiz hayvan keşfedildi! Sadece bir dişi var

Esrarengiz hayvan keşfedildi! Sadece bir dişi var

Dinozorlardan da önce yaşadığı düşünülen yeni bir hayvan keşfedildi. Hem dişi hem de esrarengiz!

Esrarengiz hayvan keşfedildi

Bilim insanları, Güney Afrika'daki San halkının kaya sanatında tasvir ettiği hayvanı inceledi. Dinozorlardan çok önce yaşamış olabileceği düşünülen tek dişli hayvan araştırıldı.

Yapılan araştırmalar, bu esrarengiz hayvanın soyu tükenmiş dinozorlar döneminden önce yaşamış, büyük otoburlar olarak bilinen bir dicynodont türü ile bağlantılı olabileceğini gösterdi.

PLOS ONE dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, bu kaya resmi 1821-1835 yılları arasında yapıldı. Resimde, aşağı kıvrık dişleri olan uzun gövdeli bir yaratık tasvir edildi.

Dinozorlardan önce yaşamış bir canlı! Esrarengiz hayvan bilim insanlarını şaşırttı - Sözcü

Araştırmacılar, San halkının bu sanat eserinin bilim dünyasında dicynodontların tanımlanmasından yaklaşık 10 yıl önce yapıldığına dikkat çekti. Dicynodontlar, batı bilim dünyasında 1845’te Richard Owen tarafından keşfedilip isimlendirilmişti.

Çalışmanın başyazarlarından Julien Benoit, bu keşfin San halkının fosil bilgisine sahip olabileceğini ve fosilleri sanatlarına dahil ettiklerini öne sürdü.

Bilim insanları, yerli halkların fosil bilgisine dair daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ve bu konunun hala tam olarak anlaşılamadığını vurguladı.

İlgili Haberler