Apple’dan Spotify kullanıcılarını kızdıracak hamle!

Apple’dan Spotify kullanıcılarını kızdıracak hamle!
Apple ve Spotify arasındaki gerginlik yeniden su yüzüne çıktı. Apple, Spotify'ın abonelik fiyatlandırmasıyla ilgili bir güncellemesini onaylamadı. İşte detaylar...

Apple, Spotify'ın uygulama güncelleme başvurusunu reddetti. Bu güncelleme ile birlikte Spotify, Avrupa Birliği'nde yeni özellikler ve fiyatlandırma seçenekleri sunmayı planlıyordu. Ancak Apple, bu güncellemeyi kabul etmedi ve Spotify'ın güncellemeyle ilgili başvurusunu reddetti.

APPLE TARAFINDAN REDDEDİLDİ!

Spotify, Apple’ın başvurusunu kabul etmemesini ve 24 saat içinde yanıt vermemesini eleştirdi. Şirket, bu durumun Apple'ın App Store kurallarını ihlal ettiği anlamına geldiğini belirtti.

Apple'ın bu kararı, Spotify ve Epic Games gibi şirketlerle Apple arasında süregelen App Store politikası gerilimlerini yansıtıyor. Spotify, Apple'ın uygulama içi satın alma sistemine uzun süredir karşı çıkıyor ve abonelikler ile satın alımlardan alınan yüzde 30 komisyonu eleştiriyor.

02.jpg

Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası kapsamında, Apple artık App Store'da medya hizmetleri için harici bağlantılara izin vermek zorunda. Bu, Spotify'ın dış bağlantılar üzerinden ödeme alabileceği anlamına geliyor.

Apple, müzik uygulamalarına harici bağlantılar üzerinden pay alma talebi ile bir yeni seçenek sundu. Spotify, bunun "haraç kesmek" olduğunu ve Dijital Piyasalar Yasası'na uygun olmadığını savundu.

Spotify'ın reddedilen güncellemesi, bu konuyu ele alarak yeni abonelik seviyeleri ve uygulama içi satın alımları harici bağlantılara taşımayı hedefliyordu. Spotify, bu güncellemeyi AB'deki kullanıcılara çeşitli satın alma seçenekleri sunmak amacıyla dağıtıma sunamamış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar