Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3 polis müdürü gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3 polis müdürü gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde görevden uzaklaştırılan ve dün gece evlerinde arama yapılan 3 polis müdürü gözaltına alındı.

Kaplanlar isimli suç örgütünü kurduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. Dosyada adı geçen ve görevden uzaklaştırılan 3 polis müdürü gözaltına alındı.

EVLERİ DÜN GECE ARANMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dün akşam Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan’ın evlerinde arama yapıldı. Üç polis müdürüne yönelik ev aramasında dijital materyallere inceleme yapılması için el konuldu.

5555.jpg

BAHÇELİ’DEN KOMPLO İDDİASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan 3 emniyet mensubu hakkında şunları söylemişti:

Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AKP, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun.

POLİSİN İFADESİNDE “MENZİL” DETAYI

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla, son haberinde açığa alınan emniyet müdürünün 300 bin dolarlık rüşvete karşılık “Menzil cemaatine yardım topluyordum” diyerek kendini savunduğunu öne sürmüştü.

İlgili Haberler