Ayhan Bora Kaplan'dan hakime şoke eden yanıt! Mahkeme salonu buz kesti

Ayhan Bora Kaplan'dan hakime şoke eden yanıt! Mahkeme salonu buz kesti

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a ilişkin görülen davada, Kaplan'ın mahkeme başkanına verdiği cevap herkesi şoke etti.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının 10. duruşması, Sincan Cezaevi'nde gerçekleştirildi. Davada, Kaplan tarafından işkenceye uğradığını iddia eden Erkan Doğan'ın dinlendiği duruşmada önemli gelişmeler yaşandı. "Ü5W1G8K6L3" kod adlı gizli tanık, ifadelerini geri çektiğini açıkladı.

“POLİSE VE YARGIYA İNANCIM KALMADI"

Erkan Doğan, mahkemede yaptığı açıklamalarda Kaplan’ı şikayet ettiği süreçte polise ve yargıya olan inancının kalmadığını belirtti. Doğan, "Yeni emniyet kadrosuna ve yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya güvendim ve o yüzden buradayım. Ayhan Bora Kaplan, siyasetçi olduğu için Barış Kurt’a yaranmak için bana bunları yaptı. Ben Ayhan Bora Kaplan’ı saldığı korku ve uyuşturucu ticareti nedeniyle bilirim. Hayatımı elimden alan bu kişilerden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

DURUŞMADA İLGİNÇ DİYALOG

Doğan'ın beyanlarının ardından, mahkeme başkanı ile Ayhan Bora Kaplan arasında dikkat çekici bir diyalog yaşandı. Diyalog, duruşma tutanaklarına da yansıdı:
• Başkan: Sana niye ihtiyaç duyuyorlar?
• Ayhan Bora Kaplan: Efendim bir tanem.
• Başkan: Sana niye ihtiyaç duyuyorlar?
• Kaplan: Pardon efendim. Bir tanem dedim, ağzımdan kaçtı, çok özür dilerim.

Bu diyalog, duruşmanın en ilginç anlarından biri olarak kayıtlara geçerken, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütüne ilişkin dava, 61 kişi hakkında yürütülmeye devam ediyor. 20'si tutuklu olan sanıkların yargılandığı davada, önümüzdeki duruşmaların da büyük bir merakla beklenmesi bekleniyor.

İlgili Haberler