Bahçeli’den Numan Kurtulmuş’a gözdağı! Görülecek hesabımız var

Bahçeli’den Numan Kurtulmuş’a gözdağı! Görülecek hesabımız var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi.

Görülecek hesabımız var

TBMM’nin yeni yasama yılı için düzenlenen törende DEM Partili vekillerle tokalaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyaset merkezinin gündemine oturmuştu.

Bu tokalaşma bazı isimler tarafından yeni bir ittifak olarak yorumlanırken, Bahçeli’den yeni bir açıklama daha geldi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli “Uzattığım el, hesapsız bir eldir. Uzattığım el, samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el, Türkiye'de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir” dedi.

Bahçeli daha ne yapsın!

“SÜREÇ İÇİN DEĞİL, KARDEŞLİK İÇİN”

Bahçeli, “DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrip ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır” diyerek şunları söyledi: Günlerdir uzattığım elden farklı sonuçlar çıkaranlar elimi devlet millet ve vatan için uzattığımı gönülden istediğimi bilmeleri faydalarına olacaktır. Biz elimizi süreç için değil, kardeşlik için uzatırız. Hakkari de bizim Edirne de bizim, İzmir de bizim Şırnak da bizim. Gün birleşme, dayanışma günüdür. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır.

Bahçeli, konuşmasında Anayasa’nın 3.maddesi hakkındaki sözleri tepki toplayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a da tepki gösterdi.

Numan Kurtulmuş'a bir 'Anayasa'nın 3. maddesi' tepkisi de Saray'dan - Politikyol

“DEVLET VE MİLLETİ AYIRMAK YOBAZLARIN HANDİKABI”

Anayasanın ilk 4 maddesiyle meselesi olanlarla görülecek hesabımız olacaktır” diye seslenen Bahçeli, Kurtulmuş’u hedef alarak şunları söyledi: Devlet, ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. İkisini birbirinden ayırmak ayrı değerlendirmek zaman zaman da çatıştırmak fahiş bir yanlış olmanın yanı sıra devlet onurunu hazmedemeyen nevzuhur demokrat yobazların handikap ve hüsranıdır. Geçen hafta dile getirdiğim üzere, coğrafyamız tartışılırsa milletimiz, milletimiz tartışılırsa devletimiz, devletimiz tartışılırsa bayrağımız, bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır. Devleti milletten ayırmak, milleti devletten ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir. Devletin ülkesi ve milleti olmaz diyenlere sesleniyorum. Bu iddianın teknik, akademik, fikri, siyasi ve hukuki hiçbir bağlayıcılığı ve ikna edici yönü bulunmamaktadır. Devletin ülkesi vardır. O da Türk vatanıdır. Devletin milleti vardır. O da Türk milletidir. Devlet ülkesel bir birliktir.

İlgili Haberler