Bakan Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması

Bakan Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya tarafından yapılan bir açıklamada, 1 mayıs gözaltlarının sayısı belli oldu.

İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla 4 ilde izin verilmeyen alanlarda gösteri yapan ve polise saldıran 226 şahsın gözaltına alındığını, olaylarda 28 güvenlik görevlisinin yaralandığını duyurdu.

istanbul-sarachaneden-taksime-yurumek-47788.jpg

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs sebebiyle siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78 ilde 210 etkinlik düzenlendiğini ifade etti.

istanbul-sarachaneden-taksime-yurumek-47788-4.jpg

ETKİNLİKLERE KAÇ KİŞİ KATILDI?

Miting, yürüyüş, basın açıklaması ve çelenk koyma gibi etkinliklere yaklaşık 241 bin kişinin katıldığını ifade eden Yerlikaya, "İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polisimize saldıran İstanbul'da 217, Tunceli'de 4, Kahramanmaraş'ta 3 ve Aydın'da 2 olmak üzere 226 şahıs gözaltına alındı. Olaylarda 28 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralandı." sözlerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün huzur ve güven içinde olmasını sağlayan bakan yardımcılarına, bakanlık merkez ve taşra teşkilatı yöneticileri ile güvenlik güçlerine teşekkürlerini iletti.

İlgili Haberler