Ece Üner yayında isyan etti: Bizi şizofren ettiniz

Ece Üner yayında isyan etti: Bizi şizofren ettiniz
SZC TV'deki programındaki sözleri ile Ece Üner, Taksim'e girişin yasaklanmasını eleştirdi. AKP'nin bir yandan yeni anayasa çalışması yapmak istemesine de değinen Üner, 'hangisi sizsiniz' diye sordu.

SZC TV Sözün Gücü programınu sunan Ece Üner, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e girişin yasaklanmasını, giriş yönlerinde alınan önlemleri değerlendirdi.

Yakın tarihte meydan bile olmayan Galata Köprüsü'nde eylem için izin verildiğini hatırlatan Üner, yaptığı konuşmada yeni anayasa ile çalışmalar yapan AKP ile ilgili de eleştiride bulundu.

Ece Üner, Sözlerine "Bizi şizofren ettiniz hangisi sizsiniz diye sormak istiyorum" diyerek başladı.

İşte Ece Üner'in sözleri:

"Anayasal haklarını kullanarak yürüyüş yapmak isteyenlere karşı sert önlemler alan AKP rejimimi özgürlükçü anayasa çalışmalarına hız veren Ak Parti yönetimi mi?

Anayasa Mahkemesi, Taksim yasağının hak ihlali olduğuna 2023 yılında karar vermiş verirken de, 34. Maddeye atıfta bulunmuş!

Ne diyor bu maddeyi ihlal edenler: 'Türkiye’nin özgürlükçü yeni bir anayasaya ihtiyacı var' özetle kanuna dayalı eylem hakkına kanunsuz eylem diyenler, yeni kanun yapmak istiyor hangisi sizsiniz?

Cumhuriyet düşmanları Filistin’i bahane edip şeriat çağrısı yapsın diye miting alanı bile olmayan Galata Köprüsü sonuna kadar açılıyor, Taksim işçi ve emekçiye kapanıyor.

Taksim'de Suriyelilere bayraklarıyla kutlama yapmak serbestti, kendi vatandaşına işçi bayramını kutlamak yasak!

Bozdoğan Kemeri düşman işgalinden korunur gibi halktan korunurken, sınırlardan milyonlarca kaçak ve potansiyel suçlu girebiliyor...

Taksim’in sınırları ülkenin sınırlarından daha iyi korunuyor izlenimi veriyorsunuz.

Taksim yasağının gerekçesi kamu düzeni. Aynı açıklamada 100’e yakın cadde, sokak, yol trafiğe kapalı deniyor bu durumda kamu düzeni kim tarafından bozuluyor? hangisi sizsiniz? Özgürlükçü anayasa isteyen mi bugün İstanbul’u koca bir hapishaneye çeviren mi?

Halka yollarda barikat, aynı yollarda serbest yürür tarikat! durum bu ,hilafet isteyen Taksim’e yürür işçi emekçi Taksim’de gününü görü! Bana yasal sana yasak hakikatten ben kendi adıma şizofren oldum bu ülkede...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar