Bakan Göktaş duyurdu. Gündüz bakım merkezlerinde yeni düzenleme

Bakan Göktaş duyurdu. Gündüz bakım merkezlerinde yeni düzenleme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündüzlü bakım merkezlerinin kapasitelerinin artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla yeni bir proje başlatıldığını açıkladı.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin ailelerinin yanında yaşamını sürdürebilmesine olanak sağlayan toplum temelli bakım hizmetlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Göktaş, "Temel amacımız, engelli yakını bulunan ailelerin bütünlüğünü korurken, engellilerin de sosyal hayata daha aktif katılmasını sağlamak. Bu kapsamda, gündüzlü bakım merkezleri önemli bir işleve sahip" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, gündüzlü bakım merkezlerinde yeni proje başlatılacağını duyurdu

Göktaş, gündüzlü bakım merkezlerinin ülke genelinde yaygınlaştırıldığını hatırlatarak, "Bu merkezlerde engelli bireylerin yaşam kalitelerini artıran, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olan, sosyalleşmelerine ve boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sağlayan aktiviteler gerçekleştiriliyor. Ayrıca ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunuyoruz. Bu yıl itibarıyla 136 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezimizle engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz," ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, yeni proje hakkında detaylı bilgi vererek, "Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Sunulan Hizmetlerin Niteliğinin ve Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi" ile Ankara, Antalya, Aydın, İstanbul, Mersin ve Sakarya'daki 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde özel eğitim öğretmenleri görev alacak. Engelli bireylerin istihdamını kolaylaştırmak amacıyla uzman akademisyenler tarafından kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verilecek," dedi.