Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması

Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması

Bakan Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklanan emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlanarak savcılığa gönderilidiğini açıkladı.

Türkiye'nin merakla takip ettiği Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada, dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan yeni bir açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, tutuklanan emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporu tamamlandı, savcılığa teslim edildi. Bundan sonrası yargıda."

304652.jpg

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında, gizli tanık Serdar Sertçelik’in iddiaları doğrultusunda, yurt dışına kaçırılmasından sorumlu tutulan 7 kişi tutuklandı.

Tutuklananlar arasında, Ayhan Bora Kaplan'ı yurt dışına kaçarken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, yardımcısı Şevket Demircan, komiser Ufuk Gültekin ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ramazan Kubat da bulunuyor. Gözaltına alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ise serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına kadar inceler, araştırır ve yargının önüne getirir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tarafsız, bağımsız yargımız, sıfatı ne olursa olsun suç işleyenin, yanlış yapanın üzerine gidecektir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler