Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! Planlarınız suya düşebilir tükendi

Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! Planlarınız suya düşebilir tükendi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala otobüs biletleri tükendi. Tatil hazırlığı yapanlar dikkat!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, şehirler arası otobüs yolculuğunda bilet sıkıntısı da yaşanmaya başladı.

EK SEFERLER DÜZENLENECEK

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, bayram öncesi talebin artmasıyla birlikte, 12-25 Haziran tarihleri arasında ek seferler düzenleneceğini duyurdu.

Özcan, COVID-19 salgını öncesindeki seviyelere henüz ulaşılamadığını belirterek, pandemi döneminde günlük otobüs sefer sayısının düşüş yaşadığını ifade etti. Ancak salgın sonrasında sefer sayısının arttığını ve özellikle İstanbul Otogarı'ndan çıkan otobüs sayısının artış gösterdiğini belirtti.

İstanbul otogarında bayram yoğunluğu sürüyor

Geçen Ramazan Bayramı'na kıyasla, bu yılın Kurban Bayramı'nın daha yoğun geçeceğini vurgulayan Özcan, yaz sezonunun gelmesi ve okulların tatil olmasıyla talebin arttığını dile getirdi. Bu durumun, otobüs sefer sayısını etkilediğini ve talebin karşılanabilmesi için ek seferlere ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

İstanbul otogarında bayram yoğunluğu: 'Düne kadar 800 lira olan biletler bugün 1000 lira' - 25.06.2023, Sputnik Türkiye

Bilet fiyatları konusunda ise, vatandaşların yanlış bir algıya sahip olduğunu belirten Özcan, bilet fiyatlarının belirlenmesinde bakanlık tarafından belirlenen tavan fiyatların dikkate alındığını ve herhangi bir zam yapılmadığını söyledi. Korsan taşımacılığın sektöre zarar verdiğine dikkat çeken Özcan, vatandaşları biletlerini resmi satış noktalarından almaları konusunda uyardı.

Otogar ve yollarda dönüş yoğunluğu - Anadolu Ajansı

DOLULUK YÜZDE 100’E ULAŞTI

Ayrıca, otobüs firması yetkilisi Alaattin Çendek de yoğunluğun arttığını ve doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını belirtti.

İlgili Haberler