Berber, kuaför ve güzellik salonları için önemli karar. Yasak başladı

Berber, kuaför ve güzellik salonları için önemli karar. Yasak başladı

Berber, kuaför ve güzellik salonlarına haftada bir gün tatil uygulaması başladı. Türkiye genelinde erkek berberlerinin pazar günü, kadın kuaförü ve güzellik salonlarının ise salı günü kapalı olması, il bazında yapılan referandumlar sonucunda kararlaştırıldı.

Tatil günlerinin istisnası olarak düğünler kabul edilecek. İzin gününde olan kadın kuaförleri, düğün davetiyelerini gösterenler veya düğün davetlileri için saç bakım hizmeti sağlayabilecekler. Bu durum için önceden kuaföre bilgi verilip randevu alınması gerekecek.

7722-5535774d6e517-1109x720.png

Ayrıca, berberlerin tatil günlerinde düğünü olan ve damat tıraşı olmak isteyenlere, gerektiğinde evlerinde de hizmet verilmeye devam edilebilecek.

233279.webp

İSTİSNA VERİLDİ

Ancak, her iki hizmetin de fiyatlara yansıması, özellikle müşterilerin konutlarında veya düğün salonlarında alacakları "gelin başı" ve "damat tıraşı" gibi özel hizmetlerin özel bir fiyatlandırmaya tabi olması bekleniyor.

buca-sirinyer-rujj-kuafor-gelin-basi-profesyonel-makyaj-02.webp

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil yapacakları günlerin belirlenmesi için valilikler tarafından çalışmalar yapılıyor, ancak birçok esnafın pazar günlerinde tatil yapma talebi devam ediyor.

dugunmakyajiprovasi.webp

Yürürlüğe giren düzenlemeye göre, AVM'lerde ve zincir işletmelerde de dahil olmak üzere tüm berber, kuaför ve güzellik salonları haftada bir gün zorunlu olarak kapanacak, bu günün belirlenmesinde ise valiliklerin yetkisi olacak.

preview-mai-beauty-hair-design-ei3zuoe9.webp