Canan Karatay uyardı! Yoğurt yiyenler sakın bunu yapmayın

Canan Karatay uyardı! Yoğurt yiyenler sakın bunu yapmayın

Türkiye'de sağlıklı beslenme ve kilo verme üzerine yaptığı açıklamalar ile her dönem en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'de en çok tüketilen besinler arasında yer alan yoğurt konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye''de yaptığı sansasyonel açıklamalar ile sağlık konusunda en çok konuşulan isim olmayı başaran Canan Karatay''dan şaşırtan bir çıkış daha geldi. Karatay, herkesin en çok sevdiği yiyeceklerden biri olan yoğurt hakkında çok önemli bir uyarıda bulundu. Yoğurt yemenin faydalarının saymakla bitmediğini belirten Karatay, bu hataları yapmama konusunda takipçilerine dikkat etmelerini tavsiye etti.

YOĞURT YERKEN BU HATALARI YAPMAYIN

Çocuklar kadar yetişkinlerin de favorisi olan yoğurt, sağlık açısından sayısız faydası olduğu için bir süper gıda olarak kabul ediliyor. Yoğurt besin açısından zengindir. İnanılmaz bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca B kompleks vitaminleri, fosfor, potasyum ve magnezyum içerir. Metabolizmayı geliştirir ve tokluk hissi sağlar. Elbette bu sayılanlar evde yapılan ve doğal bir üretim süreci sonucunda yemeye hazır hale gelen yoğurtlar için geçerli. 

Ayrıca yoğurt, besin değeri açısından zengin olmasına karşın oldukça az kalorili bir yiyecek oluşundan ötürü, diyet yapanlara  sıklıkla tüketilmesi önerilen yiyeckeler arasında yer alıyor. 

Canan Karatay ''''Yoğurdu evde kendimiz yaptığımız zaman en doğal probiyotiktir. Bütün yaşlı, çocuk, hastaların bağışıklık sistemini güçlendirir. Bol yememiz lazım. Hayatı uzatır. Kafkasya''da uzun yaşarlar. Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir. En iyi aşıdır. Kendi yoğurdumuzu yapalım ve çocuklarımızı, hastalarımızı bunlarla besleyelim. Tok tutar kilo verdirir." ifadelerine yer verdi.

İşte yoğurt yemenin 10 faydası...

 

Sindirimi İyileştirir:

Her gün yoğurt tüketmek bağırsak hareketlerimizi düzenli tutar ve vücudumuzun florasını iyileştirir. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri öldürür ve sindirim sistemimizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Yoğurt ayrıca laktoz intoleransı, kabızlık, inflamatuar barsak hastalığı ve Helicobacter pylori bakterilerinin neden olduğu enfeksiyonlarda da etkili bulunmuştur.

Doğal Bağışıklık Artırıcı:

Düzenli yoğurt tüketimi bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücudumuzu çeşitli enfeksiyonlara karşı korur. Yoğurt, gastrointestinal enfeksiyonlara, soğuk algınlığı, grip ve hatta kanser gibi solunum sorunlarına karşı etkili bir şekilde savaşır. Yoğurtta bulunan magnezyum, selenyum ve çinko da bağışıklığı artırır.

Kanser riskini azaltır:

Yoğurt anti-kanserojen özelliklere sahiptir ve vücudumuzu kolon, mesane ve meme kanserinden koruduğu bilinmektedir.

Kan Şekeri Düzeylerini Düzenler:

Ev yapımı, şekersiz yoğurdun düzenli tüketimi kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur ve tip 2 diyabet hastaları için çok iyidir.

Kemikler İçin İyi:

Yoğurt zengin bir kalsiyum kaynağıdır, bu nedenle kemik sağlığını iyileştirmek için idealdir. Düzenli yoğurt tüketimi kemik kütlesini ve gücünü koruyarak kırık ve osteoporoz riskini azaltır.

Enflamasyonu azaltır:

Günlük yoğurt tüketimi vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. Enflamasyon çoğu otoimmün hastalık, diyabet, kanser ve artritten sorumludur.

Yüksek Tansiyonu ve Kalp Hastalıkları Riskini Düşürür:

Düzenli olarak yoğurt tüketmenin, kalp hastalıkları için önemli bir risk faktörü olan kan basıncını düşürdüğü gösterilmiştir. Böylece yoğurt, kalp hastalıkları riskinin azalmasına neden olur.

İştahı ve Ağırlığı Azaltır:

Yoğurdun yüksek protein içeriği tok hissetmemizi sağlar, iştahımızı azaltır ve dolayısıyla kalori tüketimimizi azaltır. Bu da kilo kaybını teşvik eder.

Depresyonu Azaltır:

Yoğurttaki probiyotikler, kaygı ve stresi azaltmaya yardımcı olur, böylece depresyon hastalarının kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar.

Alerji Belirtilerini Azaltır:

Yoğurt tüketmek, bağışıklık sistemimizin her türlü alerjiye tepki olarak ürettiği antikorların sayısını azaltır. Yoğurtta bulunan probiyotikler bu eylemden sorumludur.

İlgili Haberler