Çinli otomobillerin yerini alacak: 891 bin liraya JEEP sahibi olabilirsiniz

Çinli otomobillerin yerini alacak: 891 bin liraya JEEP sahibi olabilirsiniz

Çinli otomobillerin yerini alacak Jeep Avenger e-Hybrid Türkiye’ye geliyor. İşte detayları…

Türkiye'de satışa sunulan yüzde 100 elektrikli Jeep Avenger modelinin hibrit motora sahip versiyonu, 2024'ün ilk 5 ayında B-SUV sınıfında en çok satılan elektrikli model oldu.

1.598.250 liradan başlayan fiyata sahip Avenger e-Hybrid, ÖTV muafiyeti kapsamına da giriyor. Muafiyet kapsamındaki 891.000 TL fiyat ile Avenger e-Hybrid sahibi olunabiliyor.

Jeep'in Avenger e-Hybrid modeli, MHEV (mild hibrit) motor teknolojisi ile donatılmış olup 1.2 litrelik 3 silindirli motoruyla 100 beygir güç üretiyor. Aracın 6 vitesli çift kavramalı elektrikli şanzımanı, 21 kW'lık elektrik motoru, bir invertör ve merkezi şanzıman ünitesini içeriyor. Yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 5.1 litre olarak ölçülüyor. Jeep, Türkiye'de 7 ay içinde 1000-1500 adet hibrit Avenger satışı hedefliyor.

ÖTV MUAFİYETİ KAPSAMINA DA GİRİYOR

Haziran ayı itibariyle Jeep showroomlarında satışa sunulan Avenger e-Hybrid, Summit donanımıyla otomatik kararan dikiz aynası, anahtarsız giriş ve çalıştırma, kablosuz şarj, kör nokta uyarı sistemi, 180 derece geri görüş kamerası (drone view), 360 derece park sensörleri, ısıtmalı ve katlanır yan aynalar, elektrikli açılabilen bagaj kapağı ve seviye 2 otonom sürüş gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Limited versiyonu ÖTV muafiyeti kapsamında olan Avenger e-Hybrid, bu muafiyetle birlikte 891 bin lira gibi bir fiyatla müşterilere sunuluyor.

İlgili Haberler