Cumhur'un 'cevval' ismi Sinan Oğan'ı 48 kişi dinledi! Erdoğan'dan ne talep etti

Cumhur'un 'cevval' ismi Sinan Oğan'ı 48 kişi dinledi! Erdoğan'dan ne talep etti

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 milyondan fazla oy alan ve ikinci turda Erdoğan’ı destekleyen ATA İttifakı ortağı Sinan Oğan’ın Mersin’deki konuşmasını dinlemeye 48 kişi katıldı.

Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığı, Sinan Oğan'ın katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan Oğan, Altılı Masa'nın Türkiye'yi yönetme kapasitesine sahip olmadığını belirterek, "Bugün gördük ki Altılı Masa, Türkiye'yi yönetme iktidarında değilmiş. Net bir şekilde görüyoruz ki, eğer biz Altılı Masa adayını destekleseydik ve cumhurbaşkanı seçtirseydik, Türkiye bugünlerde yeniden seçimi konuşuyor olacaktı. Türk ekonomisinde kriz olacaktı, Türkiye'de siyasal kavga giderek derinleşecekti" ifadelerini kullandı.

Oğan, konuşmasında Türkiye İttifakı Partisi olarak 2028 seçimlerine hazırlandıklarını ve ülkeyi yönetecek kadroları oluşturma sürecinde olduklarını vurguladı.

goinlczaoaacdwv.jpeg

48 KİŞİ DİNLEDİ

Oğan’ın konuşmalarının damga vurduğu açılışta en çok dikkat çeken ise, programa 48 kişinin katılması oldu. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Türkiye’de 2.5 milyon oy sahibi olan Oğan’ın açılıştan paylaşılan o görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

goh19tlwqaecray.jpeg

TÖRENE KATILAN 48 KİŞİ KİM?

Açılış törenine, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Sinan Oğan, İl Başkanı Orhan Oğuz Çetinkaya ve partililer katıldı.

OĞAN'DAN AÇILIŞ AÇIKLAMASI

Sinan Oğan açılışı sosyal medya hesabından “Bugün Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığımız ve Adana İl Başkanlığımızın il binası açılışlarını gerçekleştirdik. Sayın il başkanlarımız, il yöneticilerimiz ve ilçe başkanlarımız ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarımız olmak üzere emeği geçen ve açılışlarına davet eden, açılışlara teşrif eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye İttifak’ta buluşuyor…” ifadeleriyle duyurdu.

goh19texgaady-j.jpeg

NE OLMUŞTU?

11 Mart 2023'te Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi tarafından kurulan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı adayı olan Sinan Oğan, iktidarı hedef alarak, “Cehennemin kapılarını kapatacağız” Cumhurbaşkanı adayı olmuştu. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ilk turda %5,17 oy oranıyla Oğan, 2.831.208 oy almıştı. İlk turun ardından Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler