Depremin eli kulağında! İşte fayın göbeğinde oturan 31 il

Depremin eli kulağında! İşte fayın göbeğinde oturan 31 il

Artçı depremlerin ardından Türkiye’de deprem riski taşıyan iller yeniden merak konusu oldu. İşte riskli 31 il…

İşte fayın göbeğinde oturan 31 il...

Dün Malatya bugün Sivas derken artçı depremlerin merkezi Türkiye’de gözler yeniden riskli bölgelere çevrildi. AFAD’ın paylaştığı deprem riski taşıyan 31 il yeniden gündem oldu. İşte fay hattının tam göbeğinde oturan o iller…

TÜBİTAK 17 Ağustos Depreminden Bu Yana Çalışmalarını Sürdürüyor | TÜBİTAK | Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

Yenilenen Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nda yer alan bilgilere göre, Türkiye’de deprem riski taşıyan iller tehlikenin boyutuna göre birinci, ikinci, üçüncü derece olarak sıralandı. İşte illerin deprem tehlike sıralaması:

Birinci derecede deprem riski taşıyan iller: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

DEPREM İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER - Kazım Karabekir Ortaokulu

İkinci derecede deprem riski taşıyan iller: Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

DSÖ: 6 Şubat depremleri bölgede son zamanların en büyük felaketlerinden biriydi - Son Dakika Haberleri

Üçüncü derecede deprem riski taşıyan iller:Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Deprem bölgesi için yeni kararlar - Dünya Gazetesi

İlgili Haberler