Depremin simgesi Ebrar Sitesi’nde acı ihmal ortaya çıktı! Site sakini itiraf etti

Depremin simgesi Ebrar Sitesi’nde acı ihmal ortaya çıktı! Site sakini itiraf etti

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta enkazında 103 kişinin can verdiği Ebrar Sitesi davasında ifadeler ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından yıkılan binalarda hayatını kaybedenlere ilişkin davalar devam ederken depremin simgesi Ebrar Sitesi davasında yeni detaylar ortaya çıktı.

103 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin yaralandığı Ebrar Sitesi D Blok davasında 6 sanığın yargılaması devam etti. Sitenin tamamında hayatını kaybedenlerin sayısı 1.400’ü aştı.

Ağır hasar alan Ebrar Sitesi'ndeki blokların yıkımı tamamlandı - Son Dakika Haberleri

“BİNA KAĞIT GİBİ ÇÖKTÜ”

Duruşmada söz alan müşteki Tuğçe Kalmış, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı:

Depremde annem ve kardeşlerimi kaybettim. Kız kardeşimin cenazesini halen bulamadık. İlk depremde bina kağıt gibi çöktü. Binanın yapımında dahil olan herkesten şikayetçiyim.

Ebrar Sitesi'yle ilgili değerlendirme raporu: Betonu elle ufalanabilecek kadar zayıf

“DEMİR İÇİN EK ÖDEME YAPTIK DEMİR YOKMUŞ”

Eşi Murat Aksu ile 3 çocuğunu kaybettiğini dile getiren müştekilerden Gülseren Aksu “Bina yapımına başlandığında 1999'da meydana gelen deprem nedeniyle bizlerden daha fazla demir döşenmesi için ek ödeme alındı ama yıkılan apartmanda demir yoktu” dedi.

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nde ağır hasar alan blokların yıkımı tamamlandı

“BENİM MÜTEAHHİT OLARAK SORUMLULUĞUM YOK”

Ebrar Sitesi D Blok'un kooperatif yasasına göre inşa edildiğini savunan tutuklulardan Tevfik Tepebaşı kendini şöyle savundu:

D Blok’un yapımına 1999 yılında başlandı ve bina bitene kadar belediye burayı denetledi. Ben sadece kooperatifin yöneticisiyim. İnşaat yapım ruhsatında da yapı sahibi bölümünde kooperatif adı geçmekte ve müteahhitlik bölümü boş bırakılmıştır. Depremde yıkılan bina için hazırlanan iddianameleri kabul etmiyorum. Kahramanmaraş deprem bölgesi ve devletimiz öngörerek deprem yönetmeliği hazırladı, belediyemiz de burada 11 kata kadar ruhsat verdi. İnşaat projelerimiz o tarihte verilen deprem yönetmeliğine göre yapıldı. Benim müteahhit olarak sorumluluğum yoktur. Şu anda 11 davam var ve hepsi de aynı kapsamda. Bundan dolayı bende unutkanlık başladı ve dengem bozuldu. Doktor tarafından psikosomatik bozukluk tanısı kondu. Sağlığım her geçen gün bozulmakta. Beraatımı talep ediyorum.

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nin müteahhitlerinden biri tutuklandı! - Söz Bursa

Tutuklu Ahmet D. ve Atilla Ö. beraatlarını talep ederken mahkeme duruşmayı 26 Eylül'e erteledi. Sanıklar hakkında 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İlgili Haberler