Dilan Polat cezaevinde değil iddiası savcılığı harekete geçirdi

Dilan Polat cezaevinde değil iddiası savcılığı harekete geçirdi

İstanbul Anadolu Başsavcılığı, Dilan Polat'ın cezaevinde olmadığına yönelik bir iddianın dile getirilmesi üzerine "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla bir soruşturma başlattı.

Kasım ayında "kara para aklamak", "vergi usul kanununa muhalefet" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat hakkında Beyaz TV'de yayınlanan bir programda cezaevinde olmadığına dair iddialar ortaya atıldı.

dilan-polat-cezaevinde-degil-iddiasi-bassavcilik-sorusturma-baslatti-17176090196463.jpg

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Bunun üzerine İstanbul Anadolu Başsavcılığı, Beyaz TV'nin "Söylemezsem Olmaz" adlı programında bu tür iddiaların dile getirilmesi nedeniyle harekete geçti.

Başsavcılık, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. 1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.

dilan-polat-cezaevinde-degil-iddiasina-sorusturma.webp

Bu operasyonların sonucunda, 5 Kasım 2023'te Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.

htydswwpskmiviyinsl-rw.webp

NE OLMUŞTU

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, mahkeme tarafından tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin ve Dilan Polat hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" suçları kapsamında soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, şüpheli Ahmet Gün'ün tasfiye sürecindeki 5 şirketinden, Dilan Polat'a ait firmaya herhangi bir mal alışverişi olmaksızın para transferi gerçekleştirdiğini tespit etti. Ayrıca, 150 milyon, 98 milyon, 29 milyon ve 25 milyon liralık sahte fatura düzenlendiği ortaya çıktı.

İlgili Haberler