Dilan ve Engin Polat ile ilgili yeni gelişme! Nihal Candan gibi tahliye istiyorlardı

Dilan ve Engin Polat ile ilgili yeni gelişme! Nihal Candan gibi tahliye istiyorlardı

Kara para aklama suçundan tutuklanan Dilan Polat'ın cezaevinde kesici aletle kendini yaraladığı iddiasının ardından avukatı tahliyesini talep etmişti. Polat çiftiyle ilgili yeni gelişmeyi gazeteci Emrullah Erdinç yaptığı açıklamayla duyurdu.

Nihal Candan'ın sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilmesinin ardından, Dilan Polat için de tutuksuz yargılanma ihtimali gündeme gelmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

18801129-728xauto.webp

TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ

Soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Aylık tutukluluk incelemesini yapan Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan ve Engin Polat dahil tutuklu şüphelilerin “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçundan tahliyesine karar verdi.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından tutukluluk halleri devam eden Dilan ve Engin Polat, cezaevinden çıkamadı.

66439d262a21d8f8446ac3fb.webp

38 KİLOYA DÜŞEN NİHAL CANDAN TAHLİYE EDİLMİŞTİ

'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandıran suç örgütüyle birlikte hareket ettikleri belirlenen Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 16 Kasım 2023’te tutuklanmıştı.

anoreksiya-hastaligi-nedeniyle-cezaevinden-tahliye-olmustu-nihal-candanin-son-goruntusu-soke-etti-estetik-mi-yaptirdi-sgbh.webp

Marmara Cezaevi’nde bulunan Nihal Candan, cezaevinde anoreksiya hastalığına yakalanarak 37 kiloya düşmüştü. Candan sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

Nihal Candan'ın tahliyesinin ardından, Dilan ve Engin Polat için tutuksuz yargılama yapılabileceği iddiaları gündem olmuştu

s-ad6443cd60d967e0668527e6550c52cc45b9d9e8.webp

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Gazeteci Emrullah Erdinç, X hesabından, "Günlerdir tutuksuz yargılanacağı yönünde algı yapılan Polat ailesinin aylık tutukluluk değerlendirmesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Nöbetçi hakimlik, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu bütün sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdi" dedi.

u7u.jpg

NE OLMUŞTU

Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddia edilmişti. Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat’ın ‘Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit’, ‘Mala zarar verme’ suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Mahkeme sonrası yaşananları kaldırmayan Dilan Polat kendisine zarar vermişti. Kaldırıldığı hastanede tedavi gören Polat tekrardan cezaevine gönderilmişti.

Dilan Polat’ın sağlık ve psikolojik nedenlerden dolayı avukatı tahliyesini talep etmişti. Dilan Polat başsavcılığın kararıyla Adili Tıpa gönderilmişti.

İlgili Haberler