Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ açıkladı

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ, ekim ayında doğal gaza zam gelip gelmeyeceğine ilişkin bir açıklama yaptı. İşte herkesin merak ettiği o açıklama…

Doğal gaza zam gelecek mi?

Zamların art arda sıralandığı 2024 yılının son aylarında “Doğal gazada zam gelecek mi? sorusu yeniden gündem oldu.

Kabarık faturalardan başını kaldıramayan vatandaş, kara kara düşünürken Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) yeni bir açıklama yaptı.

Doğal gaza yüzde 224 zam geldi iddiası yalanlandı - Dünya Gazetesi

TARİFE SABİT KALDI

BOTAŞ’ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, doğal gazda ekim ayından geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ekimde uygulayacağı satış fiyatı, bin metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak açıklandı. Ekmek üreticileri için belirlenen tarife, bin metreküp doğal gaz için 8 bin 549 lira olarak belirlendi.

ARALIKTA YÜZDE 38 ZAM GELMİŞTİ

Konut içinde kullanılan doğal gaza aralık ayında yüzde 38 zam gelmiş, bu oranın tüketiciye yansıyacağı oranın ise yüzde 24,4 olacağı ifade edilmişti. Yansıyacak zam oranı 100 liralık bir faturada ortalama 124,4’lük yeni rakamı bulacaktı. Aralık ayı zammında küçük ölçekli sanayi için kullanılan doğal gazın metreküp fiyatı ise yüzde 33,1 artış göstermişti.

İlgili Haberler