Erbakan’dan çok konuşulacak Fatih cinayeti tepkisi

Erbakan’dan çok konuşulacak Fatih cinayeti tepkisi

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan, Türkiye’nin kanını donduran cinayetin ardından idam mesajı verdi.

Fatih Erbakan, parti genel merkezinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fatih’te iki genç kızın canice öldürülmesine ilişkin de konuşan Erbakan “Narin Güran cinayeti sonrasında bu gibi cinayet vakalarının önüne geçilebilmesi için idam cezasının da caydırıcı bir ceza olarak mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine alınması gerekiyor" dedi.

"Ceza ve infaz sistemi suçluyu yakalayıp sonra da salıveren bir hale dönüşmüş" ifadesini kullanan Erbakan, ateş çemberinin Türkiye'nin etrafını sardığını ve adım adım yaklaştığını belirtti.

Fatih Erbakan: ''Gündemimizde herhangi bir partiyle birleşme yok" - Gündem - Ayandon

“İDAM CEZASI CAYDIRICI BİR CEZA”

Erbakan, şöyle devam etti: Bu konuda tüm siyasi partilerin bir araya gelerek bir ceza infaz sistemi reformunu hayata geçirmesi ve milletimizin adalete güvenini yeniden tesis etmesi son derece önemli. Ayrıca milletimizin vicdanında yine derin yaralar açan, Narin Güran cinayeti sonrasında bu gibi cinayet vakalarının önüne geçilebilmesi için idam cezasının da caydırıcı bir ceza olarak mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine alınması gerekiyor. Adalet, zalime hak ettiği cezayı vermedikçe ülkemiz huzur bulamaz. Mağdurların adalet mekanizmasının veremediği adaleti kendi başlarına sağlamaya çalışması da ülkede teröre ve anarşiye yol açar.