Erbakan’dan Erdoğan itirafı! Hangi partiye ittifak kapısını açtı?

Erbakan’dan Erdoğan itirafı! Hangi partiye ittifak kapısını açtı?

Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan’ın erken seçim iddiaları devam ederken yaptığı ‘AKP’ itirafı, kulisleri hareketlendirdi.

Hangi partiye ittifak kapısını açtı?

Cumhurbaşkanlık seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan’ın seçim sonrası Cumhur İttifakı’na ilişkin mesafesi dikkat çekmişti. AKP’ye karşı geride duran Erbakan’ın bir sonraki seçimde yeniden AKP’ye destek verip vermeyeceği ise merak konusu olmuştu.

Kulislerde erken seçime ilişkin tarihlerde sıralanırken, Fatih Erbakan’dan dikkat çeken bir ‘ittifak’ açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Erbakan'ı Ziyaret Etti | Yeniden Refah Partisi

“BİR DAHA ASLA AK PARTİ'YLE OLMAYIZ”

T24'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Erbakan,2023'te "CHP’ye iktidarı teslim etmeyin" dediler hem kendileri hem millet kurtulsun diye zeytin dalı uzattık. Seçimden sonra aynı tas aynı hamam devam ettiler, güvenimizi sarstılar. Bundan sonra yola müstakil devam edeceğiz. Bir daha asla AK Parti'yle olmayız, sağda üçüncü ittifak daha çok oy alır, iktidarın uygulamalarını gören imam-hatipli gençler deist, ateist oluyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'ı ziyaret etti

“ÜÇÜNCÜ YOL ALTERNATİFİ TÜRKİYE'DE MÜMKÜN”

Seçimlere kendi cumhurbaşkanı adaylarıyla girmeyi istediklerini belirten Erbakan “Ama bir ‘üçüncü yol’ alternatifi Türkiye'de her zaman mümkündür. Seçmenin ‘sağ partiler’ olarak nitelendirdiği partiler ittifak yoluna gidebilir. İYİ Parti var, DEVA var, Gelecek var, Saadet var. Büyük Birlik Partisi de olabilir” diye konuştu.

Erbakan “2026 yılının ilkbaharında veya 2025'in sonbaharında bir erken seçim olabilir. Bir, bir buçuk sene içerisinde bir erken seçimde bir değişim olmasının Türkiye'nin faydasına olacaktır. Milletin de beklentisi bu yönde” dedi.

İlgili Haberler