Erdoğan Akşener görüşmesi sonrası İYİ Parti resti çekti

Erdoğan Akşener görüşmesi sonrası İYİ Parti resti çekti

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesine İYİ Parti’den ilk sert yorum geldi.

Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’daki sürpriz görüşmesi siyaset dünyasında rüzgar gibi esti. Yaklaşık 40 dakika kadar süren kritik görüşme sonrası iki isimden de açıklama gelmezken, gözler İYİ Parti’ye çevrildi.

Herkes görüşmenin asıl sebebini merak ederken de çeşitli iddialar kulislerde dolanmaya başladı. Görüşmeye dair İYİ Partili isimlerden de farklı değerlendirmeler gelmeye başlarken, bir ismin yorumu dikkat çekti.

aksenererdogan.png

“İYİ PARTİ’NİN AMACINI BAĞLAMIYOR”

PolitikYol’dan Altan Sancar’a konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Bu görüşme, İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” yorumunu yaptı.

erdogan-aksener.png

“KAMUOYU BİLSİN İSTENDİ”

Poyraz, görüşmenin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmasına dikkat çekerek, “Bu da demek oluyor ki taraflarca bu görüşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi istenmiştir” dedi. Poyraz, İYİ Parti’nin bu görüşmeyi basından öğrendiğini belirtti.

KORAY AYDIN DA SESSİZ KALMADI

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ise Akşener’i görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya davet etti.

Aydın, görüşmenin Anayasa tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşmesine dikkat çekerek, “Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener'den AYM'ye bireysel başvuru - Herkes Duysun

DERVİŞOĞLU’NDAN ILIMLI KARŞILAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise görüşmeye dair “Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler yapmış insanların bu ziyaretleri karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal bir şey yok” yorumunu yapmıştı.

İYİ Parti'de devir teslim | Rudaw.net

İlgili Haberler