Erdoğan iki başkanı daha görevden alacak. AKP'li isimleri korku sardı

Erdoğan iki başkanı daha görevden alacak. AKP'li isimleri korku sardı

Seçim sonrası parti içinde değişime giden AKP’de Ankara’yı hareketlendirecek iki istifa kulislerden sızdı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından parti içinde değişim kararı alan AKP’de Mardin ve Şanlıurfa il başkanlarının istifalarının ardından kulisler hareketlendi.

Türkiye Gazetesi’nden Baki Sancak’ın haberine göre, iki il başkanının istifasının daha masada olduğu iddia edildi.

AKP’de beklenen değişim sürecinin zamana yayılması kararı, parti içinde kimi isimler tarafından olumlu karşılanırken, kimileri tarafından da olumsuz karşılandı.

whatsapp-image-2024-06-29-at-16-30-16.jpeg

DEĞİŞİM SÜRECİ HIZLI BAŞLADI

2028 seçimleri öncesinde normalleşme ve değişim yöntemlerini sahaya süren AKP’nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen değişim süreci geçen hafta başladı. Batman ve Rize il başkanlarının istifa ettirilmesinin ardından yedi il başkanı görevden alındı. Son iki günde ise Mardin ve Şanlıurfa il başkanları istifa ettirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya'ya gidecek - Son Dakika Haberleri

ANKARA VE İSTANBUL DA LİSTEDE!

Değişim sürecinin üst yönetim yerine teşkilatlardan başlatılması eleştirileri toplarken, Ankara ve İstanbul il başkanlarının da istifasının konuşulduğu kulislerden sızdı.

“2025’E BIRAKILACAK KONGREDEN SONUÇ ALAMAYIZ”

Büyük kongrenin 2025’e bırakılması düşüncesine itiraz eden bazı MYK üyelerinin “Kongrenin daha erken toplanması lazım. Geç kalıyoruz. 2025’e bırakılacak bir kongreden sonuç alamayız. Çünkü teşkilatlarda moral motivasyon düşüyor. Değişim olacağı beklentisi vardı, bu olmayınca bir karamsarlık hâkim olmaya başladı” görüşünü dile getirdiği ifade edildi.