Suriyeliler El Bab'ta TSK'nın aracına ateş açtı

Suriyeliler El Bab'ta TSK'nın aracına ateş açtı

Dün Kayseri’de, Suriyeli bir kişinin 5 yaşındaki kız çocuğunu taciz etmesi üzerine mahalleli ayaklanmış, Suriyelilere ait birçok araç ters çevrilip iş yerleri ateşe verilmişti. Bu olayların ardından, Suriye’nin El Bab bölgesinde Suriyelilerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir araca ateş açtığı bildirildi.

Kayseri’nin Danişmentgazi Mahallesi'nde, Suriyeli bir sığınmacının küçük bir kız çocuğunu taciz ederken yakalanmasının ardından mahalleli ayaklandı. Öfkeli vatandaşlar, Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini ateşe verdi. Polis, olaylara müdahale etmek zorunda kaldı ve yaşanan arbedeler sonucu 10 polis memuru yaralandı.

foto8.jpg

"SURİYELİLER EL BAB'TA TSK'NIN ARACINA ATEŞ AÇTI"

Kayseri’deki olayların ardından, bazı Suriyeliler El Bab'ta TSK'nın aracına ateş açtı. Bölgeden zırhlı araçla geçiş yapan TSK’ya, eli silahlı ve maskeli bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

foto7.jpg

O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Öte yandan, Suriyeliler istismarcıya karşı yapılan muameleyi protesto ederek çeşitli bölgelerde Türk vatandaşlarının ev ve otomobillerini ateşe verip sloganlar atmaya başladı. Bir Türk vatandaş, Suriyeliler tarafından yakılan aracının ardından hıçkırarak ağladı.

Öte yandan, bazı Suriyeliler toplandıkları meydanlarda Türk bayraklarını ateşe verdi.

İlgili Haberler