Erdoğan’ın İmamoğlu ve Murat Kurum ile ilgili gizli planı ortaya çıktı

Erdoğan’ın İmamoğlu ve Murat Kurum ile ilgili gizli planı ortaya çıktı

İBB seçimlerini kaybeden Murat Kurum’un bakan olması AKP’de kazanı kaynattı. İşte AKP’nin Kurum aracılığıyla İmamoğlu’na sağladığı büyük avantaj!

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından rotasını ‘değişim’ odaklı çeviren AKP’de değişim ilk olarak Kabine’den başladı.

İstifa edecek isimler arasında anılan Fahrettin Koca iddiaları doğru çıktı. Geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevlerini yeni bakanlara devretti. Özhaseki’nin yerine göreve Murat Kurum getirildi. Kurum’un isminin yeniden siyaset sahnesinde yer alması ise AKP’de tepkileri de beraberinde getirdi.

“SEÇİM KAYBEDEN BİRİNİ BAKAN YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, değişim mottosuyla yola devam eden AKP’nin yola Murat Kurum ile devam etmesi, AKP'de rahatsızlık yarattı.

Murat Kurum'dan adaylığının resmileşmesinin ardından ilk açıklama - Politikyol

Bazı partililerin “Başarı ödüllendirilir. Seçim kaybeden birini bakan yapmak doğru değil” diyerek tepki gösterdiği kulislerden sızdı. Murat Kurum kararı, AKP’yi rahatsız ederken, CHP’yi ise mutlu etti.

Murat Kurum: Hizmet vermeye devam edeceğiz - Son Dakika Milliyet

“KURUM SAYESİNDE İMAMOĞLU’NUN PR’A İHTİYACI OLMAYACAK”

Kulislerden sızan bilgiye göre CHP’li bir yönetici, “Murat Kurum’un orada olması Ekrem İmamoğlu’nun her gün puan toplaması anlamına gelir. Ekrem Bey onun sayesinde sürekli kıyaslamalara maruz kalacak, hatırlamalar olacak. İmamoğlu’nun PR’a ihtiyacı olmayacak” dedi.

İmamoğlu'ndan Murat Kurum değerlendirmesi: Çok acemi bir arkadaşmış | Independent Türkçe