Erken seçim için tarih verdi! Dikkat çeken Erbakan detayı

Erken seçim için tarih verdi! Dikkat çeken Erbakan detayı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, erken seçim için tarih verdi. İşte kulisleri hareketlendiren o tarih…

Erken seçim için tarih verdi!

Ankara kulislerini hareketlendiren erken seçim iddialarına ilişkin söylentiler sürerken, tarihlere her gün bir yenisi ekleniyor.

ÖZEL, KASIM 2025 DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçime ilişkin “Kasım 2025'e kadar alınacak bir erken seçim kararına destek veririz, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev süresinin iki buçuk yılını doldurmasının ardından yapılacak bir erken seçimi kabul etmeyiz” diye konuşurken, parti liderlerinden son açıklama Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan’dan gelmişti.

ERBAKAN, 2026 DEMİŞTİ

Erbakan, erken seçime ilişkin “2026 yılının ilkbaharında veya 2025'in sonbaharında bir erken seçim olabilir” yorumunu yapmıştı.

Dikkat çeken bir erken seçim tarihi de iktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’den geldi.

AÇILAN SANDIK SAYISI Türkiye Geneli Oy Oranı: 31 Mart Yerel Seçimleri kaç sandık açıldı, kaç oy sayıldı? Türkiye Genelinde seçim sonuçlarında anlık son durum! | Özgün Haberler

“2028’E 6 AY YA DA 1 YIL KALA”

Selvi, bugünkü köşe yazısında erken seçime ilişkin şu ifadelere yer verdi: Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP, cumhurbaşkanı adaylığı ve iç çatışmaları nedeniyle oy kaybetmeye başladı. CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir. Bu durumda çoklu adaylarla seçime gidebiliriz.

“ERBAKAN OLASI ADAYLAR ARASINDA”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı için potada kamuoyu desteğiyle ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bulunduğu öne süren Selvi “DEM Parti’de bu kez Selahattin Demirtaş ismi güçlü bir şekilde konuşuluyor. Yine Fatih Erbakan olası adaylar arasında yer alıyor. Ama bu süreci belirleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı olacak. Erdoğan ‘Bitti’ demeden bu iş bitmez” dedi.

İlgili Haberler