Eski eşini keser sapıyla döverek öldürmüştü. Mahkemeden iyi hal indirimi ile döndü

Eski eşini keser sapıyla döverek öldürmüştü. Mahkemeden iyi hal indirimi ile döndü

Ordu'da, eski eşi Ayşe Çetin'i (39) keser sapı ile döverek öldüren Mükerrem Başarmak (49), 'iyi hal' indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mükerrem Başarmak, iki yıl önce boşandığı dört çocuğunun annesi Ayşe Çetin'in evine giderek kıskançlık yüzünden tartışma çıkardı. Başarmak, yanında getirdiği ahşap keser sapı ile Çetin'i dövmeye başladı.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polislerin kapıyı kırarak içeri girmesiyle Çetin kanlar içinde bulundu ve hastaneye kaldırıldı, ancak hayatını kaybetti. Mükerrem Başarmak gözaltına alındı ve tutuklandı.

'ORDU'YA ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İÇİN GELMİŞTİM'

Mükerrem Başarmak hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle açılan davanın karar duruşması dün görüldü. Duruşmaya sanık Mükerrem Başarmak, 4 çocuğu, tarafların bazı yakınları ve avukatları katıldı. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, sanık Başarmak'ın savunmasını dinledi.

Başarmak, mahkemeye yaptığı savunmada, "Pişmanım. Böyle bir şeyi istemedim. Çok üzgünüm. Eski eşim yanlış yola saptı. Hakaret ve aldatılmaya maruz kaldım. Çocuklarımı görmek için Ordu'ya gelmiştim" dedi.

'ÖLDÜRMEK DEĞİL, DÖVMEK İSTEMİŞTİR'

Sanık avukatı Hayati Yılmaz, Mükerrem Başarmak'ın öldürme niyetiyle olayı gerçekleştirmediğini iddia etti. Yılmaz, "Sanık, haksız ağır tahrik altında eşini yaralamıştır. Daha sonrasında ölüm olayı gerçekleşmiştir. Katletme niyetinde bir delil yoktur. Öldürmek değil, dövmek istemiştir" diye konuştu.

Savunmalarından hemen sonra mahkeme heyeti, sanığı 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet ardından 'iyi hal' indirimi uygulayarak cezayı müebbete çevirdi.

İlgili Haberler