Fatih Portakal Bakan Şimşek’e ateş püskürdü! Sabır demeyin o sınırı geçtik

Fatih Portakal Bakan Şimşek’e ateş püskürdü! Sabır demeyin o sınırı geçtik

Gazeteci Fatih Portakal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ateş püskürdü.

Milyonlarca kişi, “Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?” sorusunun cevabını dört gözle beklerken, Bakan Şimşek’ten konuya ilişkin henüz net bir açıklama gelmedi.

Bakan Şimşek'ten 'pişmanlık' çağrısı | Rudaw.net

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte zam beklentileri artarken, işverenlerden zam sinyali olumsuz geldi. Sözcü TV ekranlarında zam kaosuna da değinen Fatih Portakal, Bakan Şimşek’e seslendi.

aaaa.jpg

“8 AY NASIL DAYANACAK BU İNSANLAR?”

“Asgari ücretle çalışan bir kişi 8 ay nasıl dayanacak?” diye isyan eden Portakal, Şimşek'in sürekli 'sabır' dediğini vurgulayarak şunları söyledi: Sabır demeyin bana. Bu insanlar sabır denilen o sınırı çoktan geçti çünkü. Başka mucize bir formülünüz varsa bize anlatın.

omomomom.jpg

“GEL BİR KONUŞALIM”

Bakan Şimşek'i programına davet eden Portakal, “Gel bir konuşalım burada senle ya. Gerçekten konuşalım. Üstünüze gitmeyeceğim sadece olan şeyleri paylaşacağım. Sorulması gerekenleri paylaşacağım. Davet ediyorum tabi ki. Milletin de merak ettiklerini soracağım. Ama verecek cevapları olduğunu tahmin etmiyorum” diyerek seslendi.

w.jpg

TÜRK-İŞ AÇIKLADI! AÇLIK SINIRINI GEÇTİ

Türk-İş, asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini belirterek Mayıs ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Hazırlanan rapora göre, Mayıs ayında açlık sınırı 18 bin 969 liraya yükselerek mevcut 17 bin 2 liralık asgari ücretin bin 967 lira üzerine çıktı.

Türk-İş yetkilileri, bu farkın, asgari ücretle geçinen vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Raporda, temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artışın da altı çizilerek, yaşam maliyetlerinin sürekli olarak yükseldiği vurgulandı.

İlgili Haberler