"Filenin Sultanları Ligi'deki ilk haftada 7 puan topladı

"Filenin Sultanları Ligi'deki ilk haftada 7 puan topladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nin Antalya etabında güçlü bir performans sergileyerek 7 puan topladı. Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki takım, 14-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen turnuvada dört maça çıktı.

Turnuvanın ilk gününde Japonya'ya 3-2 yenilen milliler, ikinci maçta Hollanda'yı 3-1'lik skorla mağlup etti. Üçüncü maçta İtalya'ya 3-1 yenilen "Filenin Sultanları", son maçta Fransa'yı set vermeden 3-0 yendi. Bu sonuçlarla Türkiye, ilk hafta sonunda 7 puan toplayarak turnuvanın yedinci sırasına yerleşti.

Takımın en skorer oyuncusu ise dört maçta toplam 90 sayı kaydeden Melissa Vargas oldu. Özellikle İtalya karşısında gösterdiği 33 sayılık performansla dikkat çeken Vargas, takımın en etkili oyuncusu olarak öne çıktı. Vargas'ı, 42 sayıyla Ebrar Karakurt ve 29 sayıyla Tuğba İvegin takip etti.

Geçtiğimiz yıl VNL'de ilk kez şampiyon olarak tarih yazan "Filenin Sultanları", bu yıl da iddialı bir başlangıç yaparak göz doldurdu. Antalya etabındaki başarılı performanslarının ardından milliler, ligin ikinci haftasında 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında ABD'de oynayacakları maçlara hazırlanıyor.