Halk maskelerini takıp sokağa döküldü! Gizemli koku her tarafı sardı

Halk maskelerini takıp sokağa döküldü!  Gizemli koku her tarafı sardı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde, yoğun bir koku halkı sokağa döktü. Şikayetlerin artması üzerine AFAD ekipleri devreye girdi.

Valilik, yaptığı açıklamada, "İlk incelemelere göre halk sağlığı için tehlike oluşturmayan bir koku tespit edildi. 25 kişilik bir ekip kurulmuş ve kokunun kaynağı hızlıca araştırılmaya başlandı" dedi.

Erenler ilçesinde, mahalleleri saran koku nedeniyle vatandaşlar sokaklara döküldü. Sakarya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “AFAD ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre halk sağlığını tehlikeye atmayacak bir koku belirlenmiştir. 25 kişilik bir ekip oluşturulmuş ve kokunun kaynağı hızla araştırılmaya başlanmıştır” denildi.

yy.jpg

Erenler ilçesindeki birçok mahallede yayılan koku, vatandaşların sokaklara çıkmasına neden oldu. Kokunun Sakarya Nehri'nden geldiği iddia edilirken, başta AFAD olmak üzere ilgili ekipler hızlıca harekete geçti. Yoğun kokuya maruz kalan vatandaşların çoğu maske takarak dışarı çıktı. Ekipler, kokunun kaynağını tespit etmek için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

640xauto-003.webp

"HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE DÜŞÜRMEDİĞİ BELİRLENEN BİR KOKU TESPİT EDİLDİ"

Konuya ilişkin Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Erenler bölgesinde oluşan koku nedeniyle vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı birimine yaptığı şikayetler sonucunda, AFAD ekiplerimizce yapılan ilk incelemelere göre halk sağlığını tehlikeye düşürmeyen bir koku tespit edilmiştir. Valiliğimizin koordinasyonunda oluşturulan GAMER, Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Erenler Belediyesi İtfaiyeleri, AFAD ekiplerinden oluşan 25 kişilik bir ekip oluşturulmuş ve kokunun kaynağı hızla araştırılmaya başlanmıştır. Detaylı bilgi, koku kaynağı tespit edildiğinde kamuoyuyla paylaşılacak" ifadeleri yer aldı.

tftg.jpg

İlgili Haberler