Seçil Erzan davasında yeni gelişme! Bankanın yöneticileri dinlendi

Seçil Erzan davasında yeni gelişme! Bankanın yöneticileri dinlendi

Yüksek kâr vaadiyle aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu 29 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmada Denizbank'ın üst düzey yöneticileri ifade verdi.

Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi yüksek kâr vaat eden özel bir fonla dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

640xauto.webp

Duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile dört tutuksuz sanık hazır bulundu. Taraf avukatları da duruşmaya katıldı.

Banka yöneticilerinin tanık olarak dinlendiği duruşmada, banka yönetim kurulu üyesi Tanju Kaya, olayla ilgili olarak, "Bahsedilen paraların banka kayıtlarında görünmediğini, teftiş incelemesinin devam ettiğini ve bankanın sorumluluğu varsa bunu gidereceklerini belirttik" dedi.

nhsie7gmhu2xwcnp-nc6a.webp

Kaya, Seçil Erzan ile ilk kez 2019’da Fatih Terim’i ziyaret ettiklerinde tanıştığını belirterek, "Sermin Tekin’in bilgi vermesiyle olaylardan haberdar oldum. Genel müdürümüz Hakan Bey’e durumu ilettim. Ertesi gün Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan, mağdur olduklarını söylemek için bankaya geldiler. Fatih Terim, ‘henüz banka hesaplarıma bakmadım, şu an bir şey söyleyemem’ dedi. Bahsedilen paraların banka kayıtlarında görünmediğini, teftiş incelemesinin sürdüğünü ve bankanın sorumluluğu varsa bunu gidereceklerini ilettik. Ayrıca Seçil ile irtibat kuramadığımızı da söyledik" diye konuştu.

secil-erzan-davasinda-yeni-gelisme-bir-sonraki-celsede-fatih-terimin-de-aralarinda-oldugu-tum-mustekiler-hazir-edilecek-3cq5.webp

"VİTAMİN İSTER MİSİN DEDİK, O DA KABUL EDİNCE SERUM TAKVİYESİ YAPILDI"

Tanju Kaya, Seçil Erzan’a ulaştıklarında kendisine süreci sorduklarını belirterek, “Arkadaşının bir yatırımdan zarar ettiğini, bunu kapatmak için başkasının parasını aldığını, sonra işin içinden çıkamayınca Fatih Terim’den para aldığını anlattı. Birinin açığını kapatmak için diğerinden aldığı parayla denge sağlamaya çalışmış. Bir liste oluşturmaya çalıştık ancak Seçil bazen doğru hatırladı, bazen hatırlayamadı. Seçil Hanım çok kötü göründüğü için ‘vitamin ister misin’ dedik, o da kabul edince serum takviyesi yapıldı. Şube müdürlerinin para tahsil etme ve alma yetkisi yoktur. Teftiş Kurulumuz, paraların banka dışında teslim edildiğini tespit etti. Hepsi de ‘Fatih Terim fonu’ denilerek dolandırıldıklarını söylüyordu. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun olaydan 7 Nisan’da haberi oldu. Ateş ve Aydoğdu’nun yönettiği bir fon yoktur” şeklinde konuştu.

"FATİH TERİM FONU OLARAK DUYDUM"

Tanık Kaya, ifadesinin devamında, "Başından beri ‘Fatih Terim Fonu’ olarak duydum. Emre Belözoğlu ve Volkan Bahçekapılı da geldi. Hepsi ‘biz para verdik, Fatih Terim Fonu’ dediler. Bu fon bazı avukatlar sayesinde Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu fonu oldu. Seçil Hanım, arkadaşının hisse senedi zararını kapatmak için paraları yönetmeye çalıştığını, rakam büyüyünce de Fatih Terim gibi isimlerden para aldığını ve açıkları kapatmaya çalıştığını söyledi. Paraları, banka kayıtlarında görünmemesi için banka dışında aldığını anlattı. Bu fon sistem adı altında anlatılmış" ifadelerini kullandı.

Duruşma devam ediyor.

İlgili Haberler