Havalimanında büyük skandal. Çalışanlar her şeyi itiraf etti

Havalimanında büyük skandal. Çalışanlar her şeyi itiraf etti

Türkiye dahil 47 ülkede seferler düzenleyen havayolu şirketinde büyük skandal meydana geldi. Çalışanlar her şeyi tek tek itiraf etti. İşte tüm ayrıntılar...

Dünya çapında faaliyet gösteren bir havayolu şirketinin bagaj yükleme sorumluları, aylarca sorumlulara ait ziynet eşyalarını çalmakla kalmayıp, çikolatalar dahil olmak üzere başka eşyaları da çaldı. Hırsızlıkların ardından çalınan bilgisayarların sinyalleri, şüphelilerin adreslerini ortaya çıkardı.

Çalışanlar "Birlikte çaldığımız eşyaları satıp parayı paylaşıyorduk. Bazılarını ise kendimiz kullanıyorduk. Çaldığımız eşyaları belimize saklayarak taşıyorduk." ifadelerine yer verdi.

Ekran görüntüsü 2024-07-10 093955

3 AYRI SKANDAL ORTAYA ÇIKTI

Ünlü havayolu şirketinde, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 3 ayrı soruşturmada toplamda 47 ülkede 125 noktaya sefer düzenleyen şirkette skandal olaylar yaşandı.

VALİZDE YOK YOK

Sabah'ın haberine göre, 3 Ocak'ta yaşanan ilk olayda, H. Ö. isimli yolcu Kıbrıs'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Uçak altına verdiği valizde bulunan ünlü bir markaya ait kol saati ve bilgisayarın kutuları boş olarak yer alıyordu, ancak eşyalar kendileri yoktu. Yolcu durumu hemen havalimanı polis noktasına şikayet olarak iletti.

Ekran görüntüsü 2024-07-10 094006

KONUMUN GÖSTERDİĞİ YER PENDİK ÇIKTI

Bu olaydan yaklaşık 1 hafta sonra, 7 Ocak'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a uçan K. Ç., uçak altına verdiği valizindeki bilgisayarının olmadığını fark etti. Amsterdam Başkonsolosluğu aracılığıyla suç duyurusunda bulunan K. Ç., bilgisayarının konumunu kontrol ettiğinde cihazın İstanbul Pendik'te olduğunu tespit ettiğini yetkililere bildirdi.

BAŞKA BİR YOLCU DAHA ŞOKE OLDU

8 Ocak'ta, Londra'ya gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan aynı havayolu şirketiyle seyahat eden D.D., Londra'ya indiğinde valizindeki eşyalarının eksik olduğunu fark ederek büyük bir şok yaşadı.

Ekran görüntüsü 2024-07-10 094018

BİRÇOK ZİYNET EŞYA ÇALINDI

Genç kadın Londra'ya vardığında valizinin ağzının açık olduğunu fark etti ve kontrol ettiğinde 3 pırlanta kolye, 5 lüks markaya ait bilezik, lüks bir kol saati, 3 altın bilezik, "D" harfi olan 2 altın kolye ve bilgisayarının çalındığını gördü.

CİMER üzerinden ihbarda bulunan kadın, kaybolan bilgisayarının takip sistemi üzerinden İstanbul Maltepe'de sinyal aldığını bildirdi.

Ekran görüntüsü 2024-07-10 094029

SİNYAL TAKİP EDİLDİ

Soruşturmalar çerçevesinde çalınan eşyaların sinyal kayıtları incelendi. Bir bilgisayarın sinyali Emre B.'nin ikametinde, diğer bilgisayarın sinyali ise Enver T.'nin ikametinde tespit edildi.

EVLERİ RESMEN KAYIP EŞYA BÜROSUNA BENZİYORDU

Hakimlikten arama izni talep edildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, mağdurlara ait bilgisayarlar, D harfli kolye, ve diğer çalınan bazı eşyalar ele geçirildi. Ayrıyeten birçok kulaklık, kamera, kol saatleri ve hoparlör de vardı.

Ekran görüntüsü 2024-07-10 094042

İTİRAFLAR PES DEDİRTTİ

Enver T. ve Emre B., havayolu şirketinin bagaj yükleme boşaltma sorumlusu olduklarını ve son 1-2 ay içinde yükleme boşaltma sırasında rastgele açtıkları valizlerden elektronik eşyalar, değerli eşyalar, çikolata, sigara ve çakmak çaldıklarını itiraf etti.

Ekran görüntüsü 2024-07-10 094056

Havayolu şirketinde bagaj yükleme sorumlusu olan Enver T. ve Emre B., valizlerden çaldıkları eşyaları sattıklarını ve parayı paylaştıklarını itiraf etti. Ayrıca, çaldıkları eşyaları beline sakladıklarını ve bazılarını kendileri kullandıklarını belirtti. Enver T.'nin cep telefonunda hırsızlık anına ait bir video da bulundu. İki şüpheli tutuklandı.

Ekran görüntüsü 2024-07-10 094108

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Savcılık konuyla ilgili 2 ayrı dava açtı. Şüphelilerin dayanışma içinde hırsızlık yaptığını belirterek, "Halkın Yararlanmasına Sunulmuş Ulaşım Aracı İçindeki Eşya Hakkında Hırsızlık" suçundan 2 ayrı davada 14'er yıla kadar hapislerini istedi.

Yargılamalar devam ederken başka bir olayla ilgili soruşturmanın da sürdüğü belirtildi.

İlgili Haberler