Her köşede var, hem büyük hem küçük! Gören telefonu hemen eline aldı

Her köşede var, hem büyük hem küçük! Gören telefonu hemen eline aldı

Diyarbakır’da uzun süredir tarım yapılan Hevsel Bahçeleri’nde görülen kelebekler, herkesi hayran bıraktı.

Her köşede var, hem büyük hem küçük

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Hevsel Bahçeleri’nde sonbaharın etkisini göstermesiyle birlikte renkli kelebek türleri de gezinmeye başladı.

ve 8 bin yıldır sürekli tarım yapılan yerdeki çeşit çeşit kelebek türlerini görenler o anları kaydetmek için cep telefonlarına sarıldı.

Diyarbakır'daki UNESCO Listesi'ndeki 8 bin yıllık cennete ''renk'' geldi - Resim: 4

Yaklaşık 20 dolayında farklı kuş türüne ev sahipliği yapan tarihi Hevsel Bahçeleri’nde Sultan Kelebeği, Dicle Güzeli, Mezopotamya Kolotisi ve Küçük Beyazmelek gibi kelebek türleri görüldü.

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, kelebekleri görüntülemek için doğa fotoğrafçılarına Hevsel’e gelmeleri için çağrı yaptı.

Diyarbakır'daki UNESCO Listesi'ndeki 8 bin yıllık cennete ''renk'' geldi - Resim: 1

“KELEBEK DOLU BURASI”

Satar, "Şu anda Hevsel Bahçeleri'ndeyiz. Burada tespitli 150'ye yakın kuş türünün olduğu ve özellikle de bu mevsimde görebileceğiniz önemli kelebek türleri burada mevcuttur. Örneğin gezerken burada Sultan Kelebeği, Dicle Güzeli, Mezopotamya Kolotisi ve Küçük Beyazmelek'i gördük. Sizleri de burada fotoğraf çekmeye davet ediyoruz. Şu anda gördüğünüz gibi bayağı kelebek dolu burası” diye seslendi.

Diyarbakır'daki UNESCO Listesi'ndeki 8 bin yıllık cennete ''renk'' geldi - Resim: 3