İmamoğlu hangi sürpriz partinin oylarıyla fark attı? TBB seçiminin perde arkası ortaya çıktı

İmamoğlu hangi sürpriz partinin oylarıyla fark attı? TBB seçiminin perde arkası ortaya çıktı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na hangi partinin üyeleri oy verdi? Bu kulis CHP’yi salladı.

Türkiye Belediyeler Birliği, yeni yönetimini belirlemek üzere Ankara’da toplandı, seçimlerde divan başkanlığını en yaşlı üye olan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk üstlendi.

Ekrem İmamoğlu TBB Başkanı Seçildi haberi

TBB Başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yarıştı. TBB Başkanlığı'na 515 oyla Ekrem İmamoğlu seçildi.

Ekrem İmamoğlu, TBB Başkanı seçildi - Ekonomim

İmamoğlu'nun rakibi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy aldı. Seçimin ardından dikkat çeken bir iddia siyaset dünyasının nabzını artırdı.

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

İmamoğlu’na AKP’li belediye başkanlarının da oy verdiği iddia edildi. Sözcü Gazetesi’ndeki bilgiye göre CHP 448 delegesi ile tek başına çoğunluğu sağladı ancak İmamoğlu CHP’nin delege sayısını 67 farkla geçerek 515 oyla seçildi.

İmamoğlu, TBB Başkanı seçildi - Sözcü

AKP’li aday Ahmet Metin Genç’in aldığı 250 oyluk farkın içinde İYİ Parti, DEM Parti ve YRP’nin de etkisi olduğu belirtildi.

TBB Başkanlığına Ekrem İmamoğlu seçildi! - Yeni Journal, Yeni nesil habercilik, Haber, Haberler, Son Dakika Haberler, Güncel Haber

İlgili Haberler