İstanbulluların gözdesi 5 ilçe belli oldu! Taşı toprağı altın değil ama herkes oraya koşuyor

İstanbulluların gözdesi 5 ilçe belli oldu! Taşı toprağı altın değil ama herkes oraya koşuyor

Eylül ayında tapu satış işlemleri rekora koşarken, İstanbul'da en çok tercih edilen 5 ilçe de belli oldu. İşte İstanbulluların 5 gözdesi…

İstanbulluların gözdesi 5 ilçe belli oldu

Konut satışlarında yaşanan hareketlilik konut dışı gayrimenkullerde de etki gösterdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre eylül ayında toplam 285 bin 373 adet satış işlemi gerçekleşti. Eylül ayında tapu satış işlemleri 285 bin 373 adet ile yılın en yüksek rakamına ulaştı.

Hürriyet Emlak) 2016 EMLAK ENDEKSİ Açıklandı! – bi_özet – Sektörel Gündemin Özeti

Satış işlemleri sonrasında İstanbul'da en çok tercih edilen 5 ilçe de ortaya çıktı.

SİLİVRİ, ARNAVUTKÖY, ESENYURT, PENDİK VE SANCAKTEPE

Milliyet’e konuşan Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, şunları söyledi: Arsa ve arazilere baktığımızda İstanbul çevresinde Silivri’de satışlar yoğun. Eylül ayında Silivri’de 5 bin 500 civarında tapu işlemi yapıldı. Arnavutköy’de 4 bin 915 tapu işlemi yapıldı. Bunun yanında özellikle çeşitli ilçelerimizde de bazı yoğunluklar var. Arsa ve arazi dışında en yoğun ilçe zaten Esenyurt, 13 bine yakın tapu işlemi yapıldı. Anadolu yakasında da Pendik 5 bin 672 işlemin yapıldığı bir yer. Sancaktepe’de 3 bin 500’e yakın tapu işlemi yapıldı.

Avrupa'da emlak fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı? | Euronews

“YOĞUN OLARAK GAYRİMENKUL TALEBİ VAR”

İstanbul dışındaki çevre illerde de gayrimenkul talebi olduğu ifade eden Özelmacıklı “Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu hattına kadar yoğun olarak gayrimenkul talebi var. Avrupa yakasında ise Çatalca, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale bölgesinde Lapseki hattından sonra Biga, Balıkesir’de Bandırma ve Gönen gibi hatlar yoğun olarak tercih edilen bölgeler. Gerek tarım arazileri gerek sulu tarım, kuru tarım arazileri, köy yerleşik yerlerine yakın arsalar ilgi çekici boyutta” dedi.

İstanbul'da konut satışlarının en pahalı olduğu mahalleler - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber