İYİ Parti'de hangi vekiller istifa edecek? Erdoğan Akşener görüşmesi partiyi karıştırdı

İYİ Parti'de hangi vekiller istifa edecek? Erdoğan Akşener görüşmesi partiyi karıştırdı

Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası İYİ Parti'de yaşanacak gelişmelerle ilgili yeni kulis bilgileri ortaya çıktı.

Haber7 yazarı Ferhat Murat, İYİ Parti'de bazı milletvekillerinin AKP'ye geçeceğini iddia etti. Ekol TV'de katıldığı 'Kontrol Noktası' adlı programda konuşan Murat, "Pazartesi ya da salı günü İYİ Parti'de aktif siyaset yapan 4 milletvekili AK Parti'ye geçecek" dedi.

Sunucu Pınar Işık Ardor, İYİ Parti'den CHP'ye ve AK Parti'ye geçişlerle ilgili olarak, "İYİ Parti nereye doğru sürükleniyor? Meral Akşener eski İYİ Parti genel başkanı olarak mı devam edecek? MHP'ye mi dönecek yoksa AK Parti'ye mi katılacak?" sorusunu yöneltti.

er.jpg

Ferhat Murat ise Akşener'in yakın zamanda aktif siyasetin içinde olmasını beklemediğini belirterek, "MHP veya AK Parti'ye katılıp siyaset yapmak yerine, bugüne kadar elde ettiği tecrübeleri Türkiye'ye aktarma sürecini başlatmış görünüyor. MHP'den bu yana birlikte siyaset yaptığı isimlerle bir ortam hazırlanıyor. Meral Akşener'in amacı katkı sunmak. Türk siyasetinde makam ve koltuk olarak görebileceği birçok noktayı görmüş bir isim. Bu saatten sonra Genel Başkanlık dışında başka bir siyaset yapma ihtimalini yüksek görmüyorum" dedi.

Ayrıca Murat, Akşener'in Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu arayıp bilgi verdiğini belirtti. Dervişoğlu'nun bu konuda bir rahatsızlık yaşamadığını ve İYİ Parti'nin yönetim kademesinde de bir huzursuzluk olmadığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler