Karanfili pek çok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Yemeklerinizde toz halinde baharat olarak tüketebilirsiniz. Karanfil çorbaya, etlere, toz halinde köfteye, keklere, meyve salatasına, aşureye, helvaya, baharatlı ekmeğe de katılarak tüketilebilir Ayrıca evde yapılan doğal meyve sularının içerisine de katarak içeceğinizi tatlandırabilirsiniz. Karanfil ayrıca çay halinde de tüketilebilmektedir. Bitki çaylarınızın ya da siyah çayınızın içine katarak da karanfili kullanabilirsiniz. Karanfil yağ olarak da kullanılabilmektedir.
KARANFİL HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
Şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir. Kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır. Mide ve bağırsak sorunlarını gidermeye yardımcıdır. Karanfil tüketmek zararlı toksinlerden ve mikroplardan arınmanızı sağlar.