Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a çok sert sözler. Vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a çok sert sözler. Vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın seçim iddialarına yanıt verdi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sinan Oğan'ın kendisine Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve üç bakanlık teklif edildiği iddialarını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve üç bakanlık teklif edildiği iddialarına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sana bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Oğan'ın seçim gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdiğini belirten sözlerine de yanıt verdi: "14 Mayıs akşamı efendini aramışsın. Ona ilk turda %49,5'da bırakın %50'ye tamamlamayın demişsin. Sanma ki yaptıklarınız yanınıza kalacak. Nedamet getir! Seçimlerde bu milletin geleceği ile nasıl oynadığınızı anlat. Sözüm ona 'milliyetçiymiş'. Sermaye sevdalısı, kurulan hain planın sadık yamağısın. Hadi yüreğin yeter, efendilerinden izin alabilirsen; yarın Sinan Ateş davasına gel, katledilen milliyetçi bir vatan evladının hakkına sahip çık, göreyim yüreğin kaç okka…" dedi.

"VATANIN VE MİLLETİN GELECEĞİNİ KAÇ DOLARA SATTIN?"

Kılıçdaroğlu, "Senin beklentin başkaymış… Sen bekâcı değil, paracıymışsın… Azerbaycan televizyonuna verdiğin röportajda, çiftliğini 1,5 milyon dolara bile satmayacağını söylüyorsun. Peki, vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?

Bu ülkeyi ben yönetmiş olsam çıkacak tek kriz; senin şahsi ekonomik krizin olacaktı.

Ben yönetmiş olsam; mülteciler evine dönmüş, milletin konut sorunu çözülmüş, gençler araba alabilir hale gelmişti. Bugün Rus'un, İngiliz'in, Avrupalıların ve Arapların tapusuna verdiğiniz sahillerimiz ve tatil bölgelerimiz milletimizin olacak, şu güzel yaz aylarında bütün milletimiz tatilini yapacaktı." diyerek Oğan'a sert tepki gösterdi.ekran-resmi-2024-06-30-19-58-03.png

NE OLMUŞTU?

TV100 canlı yayınında Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Sinan Oğan, seçim sonrası tehditler aldığını belirtti.

Oğan, "Çok yoğun bir şekilde tehdit ve linçlerle mücadele etmek zorunda kaldım. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleriyle beraber böylesine bir linç kültürü olduğunu bu kadar derinden hissetmemiştim. 1 yıldır çocuklarıma, aileme kadar tehditlerle uğraştım. Devletin koruması altına girmek durumunda kaldık. FETÖ'cüler mi tehdit etmedi, CHP yandaşları mı etmedi? Muhalif bir belediye başkanının trol ordusu tehdit etti." ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden desteklemediği sorularını cevaplayarak şunları dile getirmişti:

"Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım. Benim omuzumda böyle bir yük vardı. Eğer o gün Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleseydik, birinci turda 5 puan fark yemiş olacaktık ve Millet İttifakı olarak parlamento çoğunluğunu kaybedecektik. Buna rağmen zorlasaydık ve cumhurbaşkanlığını kazansaydık, ben cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktım. CHP 22 yıldır muhalefetteydi. İlk turda Sayın Erdoğan’a 5 puan fark attı, peki ben mi desteklemedim? Başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz, bunun farkında mıyız arkadaşlar? Cumhurbaşkanının imzaladığı kararnamelerin parlamento tarafından onaylanması gerekiyor. 2000'li yılların başında bir anayasa kitapçığı fırlatıldı diye büyük krizler yaşadık. Peki, parlamento Cumhur İttifakı'nın kontrolünde değil miydi?"

Oğan, Kılıçdaroğlu'nun desteklememesinin sebeplerini bu şekilde açıklamış, seçim süreci ve sonuçları üzerine görüşlerini paylaşmıştı.

İlgili Haberler