Kılıçdaroğlu'nu aday olmaya zorlayan kimdi? Ertuğrul Özkök açıkladı

Kılıçdaroğlu'nu aday olmaya zorlayan kimdi? Ertuğrul Özkök açıkladı

Gazeteci Ertuğrul Özkök, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olmaya kimin zorladığını açıkladı.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk kez KRT ekranlarına konuk olarak sessizliğini bozdu.

ccccc.jpg

Seçimin ardından “Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim” ifadesiyle dikkatleri üzerine çeken Kılıçdaroğlu, mesajını yenileyerek dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da kırgın olduğu mesajını verdi.

733487image1.jpg

Kılıçdaroğlu’nun “Yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna verdiği “Eğer yeniden aday gösterirlerse elinde hançer olanlar arkamda dursunlar hançerlerini soğutmasınlar” cevabı ise çok konuşuldu.

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarını değerlendirerek ruh haline değindi.

1114586-400451197.jpg

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlık seçimini kaybetmesini sindirdiğini ancak genel başkanlığı kaybetmesini sindiremediğini vurgulayan Özkök, seçime ilişkin şunları yazdı:

KENDİSİNİ SEVMEYENLER ONU ADAY OLMAYA ZORLAMIŞ

Sizin kaybettiğiniz kurultayda kazananlar. 31 Mart’ta seçimi de, yerel iktidarı da kazandı. Demek ki kendisini sevmeyenler onu aday olmaya zorlamış. Hiç olmazsa sevenleri de ona 31 Mart seçiminin sonuçlarını hatırlatmalı.

Sayın Kılıçdaroğlu, kaybettiğiniz kurultayda kazanan yeni yönetim, 31 Mart günü AKP’ye 22 yıldan beri ilk seçim yenilgisini tattırdı… Daha da önemlisi CHP’yi birinci parti yaptı…

Ondan önemlisi, merkezi iktidarın karşısına çok güçlü bir yerel iktidar çıkararak, ülkede 22 yıldır kendine ‘Sen beyaz bir azınlıksın’ duygusu verilen insanlara, “Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız” güvenini verdi.

gettyimages-1485793502-657c9ea5682141a030eb9abcd553d5c6dc9d8b3d.jpg

İlgili Haberler