Kütahya’daki barajların doluluk oranları açıklandı

Kütahya’daki barajların doluluk oranları açıklandı
Kütahya'daki barajların doluluk oranları, yüzde 18 ile yüzde 96 arasında değişkenlik gösterdiği açıklandı.

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kayaboğazı Barajı'nın doluluk oranı geçen yıl yüzde 88 iken, bu yıl yüzde 96,4'e yükseldi. Çavdarhisar Barajı'nda ise geçen yıl yüzde 13,9 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 73,3'e yükseldi. Kureyşler Barajı'nda ise geçen yıl yüzde 4 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 18'e yükseldi. Enne Barajı'nda geçen yıl yüzde 51,4 olan doluluk oranı ise bu yıl yüzde 90,9'a yükseldi. Beşkarış Barajı'nda ise geçen yıl yüzde 34,4 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 34,3'e düştü.

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kütahya'daki göletlerin doluluk oranlarının yüzde 18 ile 96 arasında değiştiği belirtildi. Açıklamada, yağışların azlığı ve depolamalı tesislerde yeterli su birikmemesi sebebiyle mevcut su durumuna göre hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

Barajlar ve göletlerdeki rutin bakım ve onarım çalışmalarının her yıl yapıldığı, kurak dönemlerde ise çiftçilere su kullanımı konusunda uyarılar yapıldığı ifade edildi. Sulama sezonunda büyük çaplı ekim yapılmaması ve su ihtiyacı fazla olan bitkilerin ekilmemesi önerisinde bulunuldu. Bu konuda tüm sulama birlikleri ve su kullanıcı örgütlerine gerekli duyuruların yapıldığı belirtildi.

Kütahya’daki barajların doluluk oranları açıklandı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar