Zeytin Çiçeği Festivali başladı

Zeytin Çiçeği Festivali başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Zeytin Çiçeği Festivali, yerel üreticilerin sunduğu yiyecekler ve el işi ürünleri ile renklendi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle, Çiftlik ve Kızılağaç Mahalle Muhtarlığı ve Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen festival, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman ve çok sayıda yerli ve yabancı misafiri ağırladı.

9898.jpg

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, zeytinin tarihi ve önemine değinerek, "Zeytin ağacı daimidir, bizler gelip geçiciyiz ama zeytin ağacı hep var olacaktır" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Bodrum’un kültürel, turistik ve doğal zenginliklerine vurgu yaparak, "Bu bölgede bize öğretilen kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için festivaller ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Zeytinin hem sosyokültürel hem de ekonomik değeri büyük. Bu değeri koruyarak üreticilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

aw207362-01.jpg

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler halk oyunu gösterisi sundu ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Protokol üyeleri stantları gezerek ürünleri inceledi ve alışveriş yaptı. Zeytin Çiçeği Festivali, 19 Mayıs Pazar akşamına kadar Bodrum Belediyesi Yalı Kafe’de devam edecek.