Mahfi Eğilmez kara haberi verdi: Birden tepetaklak olacak

Mahfi Eğilmez kara haberi verdi: Birden tepetaklak olacak

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabı üzerinden döviz kuruna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye ekonomisine dair tespit ve önerilerini hem kendi adını taşıyan bloğunda hem de sosyal medyada paylaşıyor ve sık sık gündeme gelmeye devam ediyor.

Daha önceki açıklamalarında dolar kurunun yukarı yönlü olamayacağını dile getiren Eğilmez, dolar yatırımı yapanların en çok merak ettiği konular arasında döviz kurunun geleceği olduğunu aktardı. İktisatçı, akademisyen ve yazar Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabı üzerinden “Sonbahara kadar kur artmadan kalır mı” sorusunu yanıtladı.

dolarda-patlama-endisesi-dolar-icin-tarih-verildi-14-subat-2024-dolar-kac-tl-vouh.webp

Eğilmez, daha önceki ifadelerinde Merkez Bankası, faizi biraz daha artırması durumunda dolar kurunun 25’lere kadar gerileyebileceğini aktarırken, kurun yukarı gitmesini hükümetinde istemeyeceğinin altını çizmişti.

Göstergelere bakıldığında dolar kuru çok artacak gibi görünmüyor şeklinde ifadelere yer veren Eğilmez, son aylar da gerilemeye başladığını ifade etmişti.

Eğilmez, X hesabından yaptığı son paylaşımda "Sonbahara kadar kur artmadan kalır mı" sorusuyla sıkça karşılaştığını ifade ederken "Bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Eğilmez ifadelerinin devamında ise “Her an köşeden ters yöne girmiş bir kamyon karşınıza çıkacakmış gibi tetikte olmak zorundasınız burada” şeklinde uyarılarda bulunurken “Biliyorum böyle yaşamak çok yorucu bir şey ama gerçek bu" dedi.

mahfi-egilmez-dolar.png

DÖVİZ KURUNDA DON DURUM

Dolar ve Euro'da yaşanan değişimleri birçok kişi yakından takip ediyor. 32.2093 TL 'den son kapanışını yapan dolar kurunun alış fiyatı 32.2052 liradan, satış fiyatı ise 32.2135 liradan işlem görüyor.

Yukarı doğru ibre gösteren Euro ise kapanışını 35.1444 TL'den yapan euro şu anda 35.1345 TL alış ve 35.1543 TL satış fiyatından işlem görmeye devam ediyor.

dolar-2.webp

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler