Mandalinanın asitli içeriği midesi hassas olanları rahatsız edebilirken, çekirdeklerinin tüketilmesi apandisit problemlere yol açabiliyor.
Beslenme ve diyet uzmanı Aybala Akkülah, mandalinayı tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda önemli noktalara değindi.
ÇEKİRDEĞİNE DİKKAT
Aybala Akkülah, ''Mandalinanın çekirdeklerinin tüketilmesi apandisit problemlere yol açabilir. Bu sebeple tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir diyor.
KANSERE KALKAN OLUYOR
İçeriğindeki folat sayesinde kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini önleyerek akciğer, meme, kolon, yemek borusu ve mide kanseri gibi bazı kanserlere karşı da koruyucu bir kalkan oluyor.
Bağışıklığı güçlendiren, eklem ve göz sağlığını destekleyen mandalina, kalpten kansere, gözden cilt sağlığına kadar birçok fayda sağlıyor. Yani aslında faydaları saymakla bitmiyor. Mandalinada bolca yer alan A vitamini göz sağlığını koruyor.