Mehmet Şimşek tasarruf düğmesine bastı! Katı kurallar yolda sınırlama getiriliyor

Mehmet Şimşek tasarruf düğmesine bastı! Katı kurallar yolda sınırlama getiriliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamudaki tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması için hazırlıklarını tamamladı. Bakan Şimşekilk etapta kamunun kullanımındaki araçları etap etap tasfiye edecek. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz liderliğinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte yürütülen yeni tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurumlarında bulunan makam araçlarının tasfiyesi başlıyor.

Kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması amacıyla hayata geçirilen bu önlemler kapsamında, kamu kurumlarına kayıtlı tüm araçların envanteri çıkarılarak, tasfiye olması gerekenlerin listesi hazırlandı.

GELİR HAZİNEYE AKTARILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla ilk etapta 500 aracın satışa çıkarıldığı bildirildi. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı ve bu sürecin etaplar halinde devam edeceği belirtildi. Elde edilecek gelirin hazineye aktarılacağı da vurgulandı.

Yeni araç alımı ve kiralanması konusunda da katı kuralların uygulanacağı kaydedildi. Acil ihtiyaç durumlarında, kamu kurumlarının öncelikle ellerindeki araçları sattıktan sonra yerine yenisini alabileceği veya kiralayabileceği ifade edildi. Ancak güvenlik ve sağlık alanlarında kullanılan araçlar dışında, kamudaki taşıt sayısının artışına izin verilmeyeceği belirtildi.

MAKAM ARAÇLARININ KULLANIMINA KISITLAMA GETİRİLECEK

Araç kiralamalarının da kademeli olarak sonlandırılması gündemdeki konu başlıkları arasında. Kiralama sözleşmelerinin bitmesiyle birlikte, yeni sözleşme yapılmaması üzerinde tartışmaların sürdüğü ifade edildi.

Ayrıca, makam araçlarının kullanımına da sınırlama getirileceği ve kullanacak kadroların yeniden belirleneceği aktarıldı. Üst düzey bürokraside bazı pozisyonlardaki makam araçlarının kullanımına son verileceği belirtilirken, doğrudan makama tahsisli araçların listesinin yeniden düzenleneceği vurgulandı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar