Reyyan Apartmanı’na ilişkin acı gerçek ortaya çıktı! Enkazında 52 kişi can vermişti

Reyyan Apartmanı’na ilişkin acı gerçek ortaya çıktı! Enkazında 52 kişi can vermişti
6 Şubat depremlerinin merkezüssü Kahramanmaraş’ta enkazında 52 kişinin hayatını kaybettiği Reyyan Apartmanı’na ilişkin ortaya çıkan gerçek vicdanları sızlattı.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yıkım yarattığı 11 ildeki apartmanlara ilişkin davalar devam ederken Reyyan Apartmanı davasında ifadeler ortaya çıktı.

Enkazında 52 kişinin can verdiği Ebrar Sitesi’nde yer alan Reyyan Apartmanı davasında tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı, 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Diğer tutuklu sanıklar Muhammet Karaaslan, tutuksuz sanık Nasuh A. ve Harun Gümüşer’in avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Ebrar Sitesi'ndeki Reyyan Apartmanı 52 kişiye mezar olmuştu | "Patlıcan tarlasına bina dikmişler, babamı kumun içinden çıkardık"

Tutuklulardan 14 aydır cezaevinde olduğunu söyleyen Kazancı sağlık sebeplerinden dolayı tahliyesini talep etti.

25 yıllık mühendis olduğunu ve Kahramanmaraş'ta sayısız proje yaptığını söyleyen tutuklu sanık Harun Gümüşer ise bilirkişinin adil bir yaklaşımda bulunmadığını iddia etti.

Tutuklu sanık Muhammet Karaaslan ise önceki mahkemelerde bulunduğu beyanların geçerli olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta Reyyan Apartmanı davasının görülmesine devam edildi - Marasbugun.com

Binanın sadece arsa sahibi olduğunu belirten Tutuksuz Nasuh A. da binayla ilgili ticari bir faaliyetinin olmadığını ileri sürerek kendini savundu.

Kahramanmaraş'ta depremde 52 kişi öldü | Reyyan Apartmanı'na ilişkin dava: Patlıcan tarlasına bina dikmişler - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

“PATLICAN TARLASINA BİNA DİKMİŞLER”

Müşteki Neslihan Kazancı, sorumlu olan herkesten şikayetçi olduğunu belirterek apartmanın patlıcan tarlasına dikildiğini iddia ederek şunları söyledi:

"Reyyan Apartmanı'nda çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Patlıcan tarlasına bina dikmişler. Babamı kumun içinde çıkardık. Ne hikmetse çevredeki binaların hiçbiri yıkılmadı. Aynı deprem şiddetine rağmen aralarında çok kısa bir mesafe olmasına rağmen o bölgede neden Reyyan Apartmanı yıkıldı. Sorumlu olan kişilerin hepsinden şikayetçiyim.

Depremde 52 kişiye mezar olan Reyyan Apartmanı'nın müteahhidi konuştu: 'Kaçak kat binanın statik sistemini bozdu'

22 YIL HAPİS CEZASI TALEBİ

Mahkeme heyeti duruşmayı 5 Temmuz'a ertelerken iddianamede sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildiğini belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar