Meteoroloji uyardı! İkisi birden geliyor

Meteoroloji uyardı! İkisi birden geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Sıcaklıklar bazı bölgelerde 2-6 derece azalacak.

İkisi birden geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için hava tahmin raporunu açıkladı. Rapora göre, kuzey ve iç kesimlerle Akdeniz'in doğusunda parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Batı Karadeniz ve Marmara'nın kuzeybatısında sağanak, Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor - dikGAZETE.com - Son Dakika Haberler

YAĞIŞLI BÖLGELER: İSTANBUL, ANKARA VE KARADENİZ

Özellikle Trakya, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağış bekleniyor. İstanbul, Ankara, Çanakkale, Isparta, Burdur, Niğde ve Kayseri gibi illerde de yerel olarak sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Tıbbiyeli Dergi | Yağmur Damlaları

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ardahan çevreleri ve sabah saatlerinde Sinop'ta kuvvetli olacağı öngörülüyor. Artvin ve Rize çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar beklenirken, bu bölgelerde su baskını ve sel riskine karşı uyarı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç bölgeler ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerinden, kuzeydoğu bölgelerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Akdeniz kıyıları ile Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu kıyılarında ise rüzgarın hızının 40-60 km/saate ulaşacağı tahmin ediliyor.